ΟΙ κατόχοι Apple ID θα “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Η Apple από σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να αποκτήσουν αντίγραφο των δεδομένων τους που είναι συνδεδεμένα με την Apple. Η ιστοσελίδα Data and Privacy επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” τις πληροφορίες σχετικά με το Apple ID μέχρι τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκεύσει στο iCloud. Η πρώτη εικόνα που βλέπει ο χρήστης είναι η λίστα με τις επιλογές που έχει όπως να “κατεβάσει” αντίγραφο των δεδομένων του, να διορθώσει τις προσωπικές του πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό του, να απενεργοποιήσει προσωρινά ή ακόμα και να διαγράψει τον Apple ID λογαριασμό του. 
Το εργαλείο που προσφέρει η Apple στους χρήστες της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τι σχετίζεται τη δραστηριότητά τους μέσω του Apple ID, όπως επαφές, ημερολόγια, σημειώσεις, σελιδοδείκτες, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες και αρχεία. Επίσης, η Apple αποθηκεύει ακόμα και στατιστικά χρήσης των υπηρεσιών του Apple Music και Game Center, καθώς και το ιστορικό των αγορών από τα App Store και iTunes Store, αλλά και στοιχείων του AppleCare αναφορικά με την επισκευή συσκευών. Η πρόσβαση που μπορούν να έχουν οι χρήστες στα δεδομένα τους γίνεται με πολύ απλά βήματα ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην περίπτωση που ζητηθεί να “κατεβάσουν” όλες τις φωτογραφίες από το iCloud θα πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί λόγω των gigabyte που θα καταλαμβάνουν αυτά τα αρχεία, ο χρόνος για το “κατέβασμα” θα είναι ανάλογος του μεγέθους των αρχείων. 
Σε περίπτωση που ένας χρήστης ζητήσει από την Apple το αντίγραφο με όλα τα δεδομένα του, θα πρέπει να περιμένει ακόμα και μια εβδομάδα για να ετοιμάσει η εταιρεία το αντίστοιχο αρχείο. Όταν αυτό είναι έτοιμο, η Apple ενημερώνει το χρήστη με σχετικό email πως μπορεί να το “κατεβάσει”. Το συγκεκριμένο αρχείο παραμένει διαθέσιμο για δύο εβδομάδες και μετά διαγράφεται αυτόματα από τους servers της Apple. Το πως μπορούμε να “κατεβάσουμε” τα αρχεία μας είναι μια απλή διαδικασία. Αφού καταχωρήσουμε τα στοιχεία του Apple ID, μεταφερόμαστε σε μια λίστα επιλογών από την οποία επιλέγουμε αυτή που λέει “Get a copy of your data”. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη σελίδα όπου επιλέγουμε τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν, ενώ με την επιλογή “Select All” επιλέγουμε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού μας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment