Κάμερα τριών φακών σε iPhone

Τουλάχιστον το ένα από τα τρία νέα iPhone που ενδεχομένως θα λανσάρει η Apple μέσα στο 2019 θα διαθέτει σύστημα κάμερας αποτελούμενο από τρεις φακούς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Taipei Times από την Ταϊβάν, το οποίο δημοσίευμα βασίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα αναλυτών της Yuanta Securities, χωρίς ωστόσο να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιστοσελίδας Mac Rumors ο τρίτος φακός θα προσφέρει στην κάμερα την ικανότητα οπτικού zoom 3x, για πρώτη φορά σε συσκευή iPhone, επιτρέποντας στον χρήστη να μεγεθύνει την εικόνα στον viewfinder έως και τρεις φορές χωρίς να υπάρχει «σπάσιμο» της εικόνας όπως συνήθως συμβαίνει με το ψηφιακό zoom. Υπενθυμίζεται ότι τα iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X διαθέτουν λειτουργία οπτικού zoom 2x. Ενδεχομένως ένα σύστημα τριών φακών να αποτελεί προνόμιο μόνο των high-end συσκευών της Apple. Όπως είναι γνωστό η Apple θα λανσάρει το 2018 τρεις συσκευές, ένα LCD μοντέλο και δύο με OLED οθόνες, ένα βελτιωμένο iPhone X και ένα μεγαλύτερο με την πιθανή ονομασία iPhone X Plus. Δεν αποκλείεται λοιπόν η τριπλή κάμερα να εμφανιστεί σε έναν από τους διαδόχους αυτών των δύο OLED συσκευών που θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο του 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Huawei P20 Pro ήταν το πρώτο smartphone που ενσωμάτωσε σύστημα κάμερας αποτελούμενο από τρεις φακούς ανάλυσης 40, 20 και 8 Megapixel, με τον τελευταίο να προσφέρει στη συσκευή οπτικό zoom 3x. Την περίπτωση η τριπλή κάμερα να έρθει νωρίτερα στο iPhone την αποκλείει προγενέστερη εκτίμηση της KGI Securities και υποστηρίζει ότι η Apple θα διατηρήσει και φέτος την dual camera του iPhone X (και του iPhone 8 Plus).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment