ΘΑ δούμε το iPhone με υποδοχή USB-C;

Τα καλώδια USB-C θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν “one cable to rull them all” μιας και χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, τη στιγμή που και η Apple τα ενσωμάτωσε στους δικούς της υπολογιστές. Γιατί όμως δεν έχει υιοθετήσει το USB-C standard για τα iPhone και τα iPad; Υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο; Για πολλούς ακούγεται παράδοξο που η Apple διαθέτει USB-C θύρες τόσο στα MacBook, MacBook Pro και iMac Pro, αλλά όχι στα iPhone τα οποία μένουν “κολλημένα” στο Lightning connector. 
Με αυτόν τον τρόπο η Apple δείχνει πως λειτουργεί βάσει της δικής της λογικής, αγνοώντας αυτά που πραγματικά θέλουν οι χρήστες των συσκευών της. Σαν πρώτη απάντηση θα μπορούσαμε να πούμε πως όταν η Apple ενσωμάτωνε πρώτη φορά το Lightning connector σε iPhone, και συγκεκριμένα στο iPhone 5 εν έτει 2012, το USB-C πρότυπο δεν υπήρχε στην αγορά, μέχρι που εμφανίστηκε στην τελική του μορφή το 2014. Τότε ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το iPhone 6 και θα μπορούσε να πει κάποιος μιας και κυκλοφόρησε το iPhone σε νέο σχήμα, θα ήταν καλό να υπήρχε και νέα θύρα αντί του Lightning connector. 
Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν, η Apple χρησιμοποίησε το 30-pin dock connector από το πρώτο iPhone μέχρι και το iPhone 4S, το οποίο είχε κατασκευάσει για το iPod το 2002 και με τα χρόνια άρχισε να θεωρείται απαρχαιωμένο. Έπρεπε να ετοιμαστεί ο αντικαταστάτης του και πριν καν το USB-C εμφανιστεί η Apple είχε ήδη να εργάζεται πάνω στην κατασκευή του Lightning connector. Ήταν σχεδιασμένο να είναι συμμετρικό και πολύ πιο εύκολο στη σύνδεση με τη συσκευή που θα το χρησιμοποιούσε, ενώ ταυτόχρονα θα ήταν βασισμένο στα μινιμαλιστικά πρότυπα της εταιρείας για κάθε συσκευή που θα κυκλοφορούσε τότε αλλά και για το μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment