H παγκόσμια αγορά των smartphones κυριαρχεί από τα iPhone

Σύμφωνα με στοιχεία της Strategy Analytics φαίνεται ότι η παγκόσμια αγορά των smartphones κυριαρχείται από τα iPhone της Apple. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το iPhone X είναι το πιο επιτυχημένο smartphone στον κόσμο μέχρι στιγμής, με αποστολή 16 εκατομμύριων μονάδων για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το 4,6% των 354 εκατομμυρίων smartphones που εστάλησαν παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο ότι οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται κι αυτές από συσκευές της Apple. 
Συγκεκριμένα ακολουθούν τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone 7 με αποστολές 12,5 εκατομμυρίων μονάδων, 8,3 εκατομμυρίων μονάδων και 5,6 εκατομμυρίων μονάδων, αντίστοιχα. Αυτά τα τέσσερα κορυφαία smartphones συνολικά εκπροσωπούν 42,40 εκατομμύρια αποστολές με συνολικό μερίδιο περίπου 11,9%. Αν προσθέσουμε και τις αποστολές των υπόλοιπων smartphones της Apple, τα iPhone φτάνουν συνολικά τις 50 εκατομμύρια μονάδες περίπου το πρώτο τρίμηνο του 2018 (σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικάνικης εταιρείας οι αποστολές φτάνουν τις 52,2 εκατομμύρια μονάδες). Η εντυπωσιακή πορεία της Apple και της σειράς iPhone δε θα λέγαμε ότι μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. 
Η μεγάλη έκπληξη είναι αναμφισβήτητα η συσκευή που συμπληρώνει την πεντάδα. Ακριβώς κάτω από τα hi-end smartphones της αμερικάνικης εταιρείας βρίσκεται μία αρκετά χαμηλότερου επιπέδου συσκευή, το Xiaomi Redmi 5A. Το εν λόγω μοντέλο του Κινέζου κατασκευαστή που έχει σημειώσει εξαιρετική επίδοση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι το πέμπτο παγκοσμίου φήμης smartphone στον κόσμο με αποστολή 5,4 εκατομμυρίων μονάδων και μερίδιο 1,6%. 
Το Redmi 5A μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές στην Κίνα και την Ινδία, δύο αγορές που έδωσαν μεγάλη ώθηση στις συνολικές πωλήσεις του. Τέλος, έκτο αλλά όχι καταϊδρωμένο στην παγκόσμια αγορά των smartphones, έρχεται το Samsung Galaxy S9+. H κορεάτικη ναυαρχίδα με 5,3 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατάφερε να σημειώσει μία πάρα πολύ καλή επίδοση εάν λάβουμε υπόψη μας ότι κυκλοφόρησε στην αγορά στο τέλος του τριμήνου.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment