Tο πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη της Samsung

Ωραία, έχουμε συνηθίσει πλέον τα smartphones με κυρτές (curved) οθόνες, τι γίνεται όμως στη συνέχεια. Η επόμενη μεγάλη καινοτομία στo hardware μάλλον θα είναι τα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη. Η Samsung γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως ετοιμάζει μία foldable πρόταση, γνωστή, προς το παρόν, με την κωδική ονομασία "Project Valley" (ή ...Galaxy X), που αναμένεται να δούμε το 2017.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει πώς θα μοιάζει αυτή η συσκευή, τώρα όμως, χάρη σε μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που αποκαλύφθηκε, έχουμε μία ιδέα για το πώς σκέφτεται η Samsung να φέρει αυτή την καινοτομία σε μία εμπορική πρόταση.
Από αυτό που βλέπουμε συμπεραίνουμε πως ίσως στα smartphones επιστρέψει η τάση των... foldable μοντέλων (που κάποιοι αγαπούσαμε πολύ κάποτε), μόνο που τώρα οι οθόνες τους θα είναι εύκαμπτες, με αποτέλεσμα το concept να είναι λίγο διαφορετικό.
samsung-galaxy-x-patent-2
samsung-galaxy-x-patent-4
Ο σχεδιασμός της άρθρωσης θυμίζει αυτό που έχει κάνει η Microsoft στο Surface, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την πρόταση να κυκλοφορεί μέσα στο επόμενο έτος, ακολουθώντας φυσικά την πρεμιέρα του Galaxy S8. Ίσως αυτός είναι ο κρυμμένος άσος στο μανίκι της κορεατικής εταιρείας, ώστε να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει αποκομίσει από το Note 7-gate.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment