Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από το Android

Ποιο είναι το πιο σταθερό λειτουργικό; Αυτή είναι μια απάντηση που δεν μπορούμε να δοθεί έτσι απλά καθώς οι απαντήσεις διαφέρουν ανάλογα με την εμπειρία του καθενός. Διάφορες εταιρείες όμως κάνουν την δική τους έρευνα και δημοσιεύουν τα ευρήματα. Μια από αυτές είναι η Blannco Technology Group, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου το failure rate (ποσοστό αποτυχίας) των iPhones και iPad ήταν στο 62%. Αντίστοιχα το ποσοστό σε Android συσκευές ήταν 47%. Τα apps κράσαραν 65% σε συσκευές με iOS και μόλις 25% σε όσες φορούν Android. Όσον αφορά στο iOS, το iPhone 6 είναι πρώτο με ποσοστό αποτυχίας 13%, ακολουθούν τα iPhone 6s (9%), iPhone 5s (9%) iPad Air 2 (2%).
Μέρος της ευθύνης για το πολύ υψηλό ποσοστό αποτυχίας παίρνει το iOS 10 update. Μεταξύ των Android συσκευών, το LeEco Le 2 είχε πολύ υψηλό ποσοστό 13%, ακολουθούν δυο Xiaomi με 9% (Xiaomi Redmi 3S και Redmi Note 3), το top 5 κλείνει με Samsung Galaxy S7 edge (5%) και Lenovo Vibe K5 Note (4%). Τα Android αντιμετώπισαν πρόβλημα κυρίως με την μπαταρία (7%) και την οθόνη (6%). Μεταξύ των Android brands τα Samsung είχαν τις περισσότερες αποτυχίες (11%) και ακολουθούν τα Xiaomi με 4%. Στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο πρόβλημα των iOS συσκευών ήταν το κρασάρισμα των apps. Ο υπόλοιπος κόσμος είχε πρόβλημα με την υπερθέρμανση των iPhones και iPads. Στο Android, το κύριο πρόβλημα ήταν με τη θύρα USB.
Το Pokemon Go έπαιξε σημαντικό ρόλο στο failure rate σε iOS και Android. Αρχικά το app είχε crashing rate 5% και στο τρίτο τρίμηνο το ποσοστό διπλασιάστηκε έναντι του Android. Το app εξαντλούσε την μπαταρία και επηρέασε την συνολική απόδοση της συσκευής. Τα top 4 crashing apps στο iOS στο τρίτο τρίμηνο ήταν: Instagram (14%), Snapchat (12%), Facebook (9%), Messenger (5%). Στο Android η τριάδα έχει ως εξής: IMS Service (app που χρησιμοποιείται από εμπόρους) 32%, address book app 12% και Google Play Store 10%.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment