Qualcomm Quick Charge 4.0: Έρχεται σύντομα με υποστήριξη για 28W;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphones σήμερα, είναι η διάρκεια ζωής των μπαταριών. Τα mAh αυξάνονται από κάποιους ενώ άλλοι τα θυσιάζουν για χάρη του λεπτού design (ονόματα δεν λέμε).
Όπως και να έχει όμως η πολυπόθητη επανάσταση στις μπαταρίες που θα κρατάνε πάνω από δυο μέρες δεν έχει έρθει και όπως φαίνεται θα αργήσει. Ένας τρόπος για να λύσουν εν μέρει το πρόβλημα οι κατασκευαστές, είναι η γρήγορη φόρτιση.
Στον τομέα της γρήγορης φόρτισης έχει γίνει πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Οι πληροφορίες θέλουν την Qualcomm να ετοιμάζεται για την έλευση του Quick Charge 4.0 πολύ σύντομα. Αναφέρεται ότι θα φέρει 28W ενέργειας στα συμβατά smartphones κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
Συγκριτικά, το υπάρχον Quick Charge 3.0 μπορεί να φτάσει έως και 18W, το Super Charge της Huawei είναι πιο γρήγορο στα 22.5W και το Oppo VOOC είναι στα 20W. Από την πλευρά της η Google σκέφτεται να ωθήσει τους κατασκευαστές στην υιοθέτηση του Power Delivery standard για κινητά που χρησιμοποιούν USB Type-C, τα Pixel το υποστηρίζουν, αλλά φτάνουν μέχρι 18W (θεωρητικά το standard μπορεί να φτάσει έως και 100W).
Το Quick Charge 4.0 φημολογείται ότι θα προσφέρει φόρτιση είτε 5V (4.7A to 5.6A) ή 9V (στα 4A), δεν υπάρχει αναφορά για επιλογές 12V ή 20V. Τα Huawei Super Charge και Oppo VOOC παραμένουν σε χαμηλή τάση (5V) και χρησιμοποιούν υψηλό ρεύμα (έως 5A). Το Super Charge μπορεί να πέσει ακόμη και κάτω από 5V για να μην υπάρχει θερμότητα και ανάγκη για μετατροπή.
Τέλος, για Quick Charge 4.0 λέγεται ότι θα έχει INOV (Intelligent Negotiation of Optimum Voltage), που θεωρητικά θα πρέπει να φέρνει την καλύτερη τάση για την μπαταρία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment