Pricescope: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για σύγκριση προϊόντων τηλεπικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ ανέπτυξε και διαθέτει στους καταναλωτές το «Pricescope», το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων. Πρόκειται για μία καινοτόμο ηλεκτρονική εφαρμογή, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, με εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο, τις λιανικές τιμές για τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Internet, καθώς και για υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά. Το Pricescope περιλαμβάνει περιγραφή προϊόντος και τιμολογιακά στοιχεία για περίπου 1.050 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ενώ αναζητά περισσότερους από 86.000 συνδυασμούς προϊόντων. Για τον τομέα ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση αφορά χαρακτηριστικά και χρεώσεις για υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων. Τα στοιχεία καταχωρούνται και επικαιροποιούνται διαρκώς από τις εταιρίες κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο, ώστε η μέθοδος αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης του Pricescope να είναι αντικειμενική και διαφανής.
Το Pricescope της ΕΕΤΤ διαθέτει δύο βασικές λειτουργίες: α) την αναζήτηση προϊόντων βάσει πολλαπλών κριτήριων και β) τη σύγκριση των λιανικών τιμών με βάση τα χαρακτηριστικά της χρήσης που καταγράφει ο καταναλωτής. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να:
  • ενημερώνονται για νέα προγράμματα, αλλαγές στα χαρακτηριστικά υφιστάμενων προγραμμάτων, πρόσθετες παροχές και προσφορές,
  • τροποποιούν συνεχώς τα κριτήρια/στοιχεία που επιλέγουν και να λαμβάνουν διαφοροποιημένα αποτελέσματα,
  • δημιουργούν προσωπικά προφίλ χρήσης υπηρεσιών, διευκολύνοντας μελλοντικές αναζητήσεις και συγκρίσεις.
Επισκεφθείτε το Pricescope στο διαδικτυακό τόπο https://www.pricescope.gr. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android.
Επισημαίνεται ότι το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment