3D Touch @ Android: πως θα λειτουργούν τα «Quick Shortcuts»

Ίσως έχετε πληροφορηθεί πως ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγει το Android 7.1 Nougat είναι τα «Quick Shortcuts» ή αλλιώς γνωστά ως γρήγορες συντομεύσεις. Ειδικότερα, η παρατεταμένη πίεση πάνω σε μια εφαρμογή προκαλεί την ανάδυση ενός μενού, το οποίο σας επιτρέπει να εκκινήσετε γρήγορα μια συγκεκριμένη λειτουργία της εφαρμογής αυτής. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκκινήσετε το app της κάμερας σε λειτουργία λήψης φωτογραφιών selfies ή μπορείτε να ανοίξετε τον Chrome σε ένα νέο tab.
Υπάρχουν όμως ορισμένες απαιτήσεις που θα πρέπει να ικανοποιούνται για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα «Quick Shortcuts». Αρχικά, απαραίτητο είναι να έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας την έκδοση 7.1 του Android. Δευτερευόντως, για να χρησιμοποιήσετε τα «Quick Shortcuts» με μια εφαρμογή, αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να έχει δοθεί από τον developer. Εκτός από τα Android stock apps, ελάχιστες εφαρμογές τρίτων είναι αυτές που υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες.
Πιθανότατα δεν έχετε ακόμη στη συσκευή σας την τελευταία αυτή έκδοση, εκτός και αν είστε κάτοχος κάποιου Nexus ή Pixel smartphone, οπότε το πιθανότερο είναι να έχετε κάποιες απορίες πως θα λειτουργεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Η πιο συχνή απορία αφορά στο αν ο χρήστης θα μπορεί να μετακινεί το app σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης αυτός επιθυμεί, τη στιγμή που η παρατεταμένη πίεση θα ενεργοποιεί τα «Quick Shortcuts».
Το βίντεο που έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος του άρθρου, εξηγεί πως λειτουργεί η όλη διαδικασία. Πιέζουμε παρατεταμένα το εικονίδιο μιας εφαρμογής και σύντομα βλέπουμε το αναδυόμενο μενού της λειτουργίας «Quick Shortcuts», ενώ ακολουθεί και μια χαρακτηριστική δόνηση. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δυο επιλογές από αυτό το σημείο. Να επιλέξει μια από τις αναδυόμενες επιλογές στο μενού, ή να ασκήσει παρατεταμένη πίεση σε μια προκειμένου να την ορίσει ως ξεχωριστή συντόμευση στην αρχική οθόνη.
Θα πρέπει να κάνουμε και μια σύντομη αναφορά, στη περίπτωση που θα θελήσετε να μετακινήσετε το εικονίδιο αντί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία των «Quick Shortcuts». Πιέζετε παρατεταμένα το εικονίδιο, εμφανίζεται το μενού των συντομεύσεων και το τηλέφωνο δονείται. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να μετακινήσετε το εικονίδιο. Μια δεύτερη δόνηση σας ειδοποιεί ότι βρίσκεστε εκτός της λειτουργίας των Quick Shortcuts και το μενού θα κλείσει, δίνοντας τη δυνατότητα να το μετακινήσετε όπου επιθυμείτε εσείς.
To Phonearena ισχυρίζεται ότι ο όλος τρόπος λειτουργίας είναι πολύ φυσικός, ενώ συμπληρώνει πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελίσσεται το χαρακτηριστικό αυτό ιδίως αν οι Android συσκευές αρχίσουν σταδιακά να εξοπλίζονται με οθόνες που θα μπορούν να αντιληφθούν τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment