Η BLACK FRIDAY ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...

ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ και χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται από το πρωί η Black Friday στα ελληνικά καταστήματα, ή αλλιώς η ημέρα υποτιθέμενων εκπτώσεων όπως έγινε γνωστή στις ΗΠΑ από το 1932 όπου έχει καθιερωθεί κάθε τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων προχώρησαν ταυτόχρονα σε εκπτώσεις κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας, με ουρές να σχηματίζονται από νωρίς το πρωί σε αρκετά καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Ήδη  πολλές προσφορές έκαναν πρώτα την εμφάνισή τους σε μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης σε μερικά απ' αυτά λόγω φόρτου για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά και την άμεση εξάντληση προϊόντων. Πάντως οι ευκαιρίες ήταν λίγες σε συγκεκριμένα καταστήματα, αλλά αρκετές αλυσίδες είχαν αυξήσει τις τιμές των προιόντων πριν τις εκπτώσεις με αποτέλεσμα οι πραγματικές αξίες εκπτώσεων να είναι μικρότερες.. Μέτρια ήταν τελικά και όχι πετυχημένη, κάποιες μεγάλες εταιρείες πχ κονσόλες είχαν συμφωνήσει να κάνουν μειώσεις τιμών αφού ίδιες τιμές ισχύουν και στις ΗΠΑ επειδή εκεί είναι χριστούγεννα από νωρίς. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν ευκαιρίες σε ορισμένα κινητά, το iphone 6s που είδαμε ήταν ανακατασκευασμένο, ενώ τιμές καλές είχαν μόνο ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα. Οπότε τις γιορτές θα δούμε καλύτερες τιμές....
Πλήρως αντίθετη με την πρακτική αυτή των καταστημάτων είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας η οποία καταγγέλλει τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων, που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο». Προσθέτει ακόμα ότι «η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας».
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment