Η TSMC θα αναλάβει αποκλειστικά την κατασκευή των επεξεργαστών A14 στα 5nm

Η TSMC θα αναλάβει αποκλειστικά την κατασκευή των επεξεργαστών A14 στα 5nm για τα νέα iPhone
Σε έναν άτυπο πόλεμο εντυπώσεων πίσω στο 2018, οι Apple και Huawei κονταροχτυπήθηκαν για το ποια ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε συσκευή με επεξεργαστή κατασκευασμένο στα 7nm. Η μεν πρώτη με τα iPhone XS / XS Max και το A12 Bionic και η δεύτερη με τη σειρά Huawei Mate 20 και το Kirin 980 SoC.
Μια αντίστοιχη “μάχη” θα γίνει και φέτος, καθώς ήδη κυκλοφορεί η είδηση πως η TSMC θα αναλάβει αποκλειστικά την κατασκευή των νέων επεξεργαστών A14 της Apple για τα iPhone του 2020, με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ο επεξεργαστής A14 θα κατασκευαστεί με αρχιτεκτονική κλίμακας 5nm και μάλιστα η Apple θα δεσμεύσει τα 2/3 της γραμμής παραγωγής της TSMC για το 2020, με το άλλο 1/3 να πηγαίνει πιθανότατα στη Huawei για την παραγωγή του Kirin 1020 (ή όπως μπορεί να λέγεται).
Είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε εικόνα σχετικά με τις αναβαθμίσεις συγκριτικά με τους επεξεργαστές στα 7nm. Μάλλον δύσκολα θα γίνει κουβέντα στο CES 2020, αλλά είναι αρκετά πιο πιθανό να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρεις το Φεβρουάριο στο MWC 2020 στη Βαρκελώνη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment