MediaTek Dimensity 800: επίσημο, έρχεται το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Περίπου ένα μήνα πριν, η κινεζική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών MediaTek, ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο 5G SoC – το Dimensity 1000. Το SoC έφερε μερικές σημαντικές καινοτομίες και επιτεύγματα στην απόδοση, στη συνδεσιμότητα, στην AI, στα παιχνίδια και στη φωτογραφία. Ο επεξεργαστής θεωρείται ότι πάει πολύ καλά και είναι ισοδύναμος (κατά την Mediatek) με άλλος 5G επεξεργαστές όπως οι Huawei Kirin 990 5G και Qualcomm Snapdragon 865 (συν το πρόσθετο modem 5G) στην premium αγορά. Η εταιρεία ήθελε ένα επεξεργαστή για την μεσαία κατηγορία που να έχει συνδεσιμότητα 5G.  Επιβεβαίωσε χθες ότι θα ξεκινήσει τον νέο της επεξεργαστή MediaTek Dimensity 800, ο οποίος και θα κάνει ντεμπούτο στην αγορά στις αρχές του 2020.
MediaTek Dimensity 800
Τα πρώτα κινητά με αυτόν αναμένεται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Οι προδιαγραφές για το Dimensity 800 είναι ακόμα άγνωστες. Όλα δείχνουν ότι θα είναι παρόμοιες με αυτές του Dimensity 1000 για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και την πολυπλοκότητα. Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σημαίνει ότι περισσότεροι κατασκευαστές θα το υιοθετήσουν σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το MediaTek Dimensity 800 θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στην αγορά τη σειρά Huawei Kirin 800 και τη σειρά Snapdragon 700 της Qualcomm.
MediaTek Dimensity 800
Το Oppo Reno 3 ανακοινώθηκε με το MediaTek Dimensity 1000T SoC. Φαίνεται να είναι μια ελαφρώς λιγότερο ισχυρή έκδοση του MediaTek Dimensity 1000. Έτσι μιλάμε για ένα επεξεργαστή με κάποια χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε ένα προσιτό mid-ranger κινητό. Σε σύγκριση, το πιο ακριβό Reno 3 Pro θα τροφοδοτείται από τον πρόσφατο CPU Qualcomm Snapdragon 765G. Δεν έχουμε καταλάβει την στρατηγική της εταιρείας ούτε έχουμε δει ακόμα κάποια benchmarks για αυτά.


Περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά – με πρώτο το προαναφερόμενο Oppo Reno 3 – και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment