Samsung: φήμες για αισθητήρα κάμερας 144MP επεξεργασίας 14nm

Σύμφωνα με μια φήμη, η Samsung θα σχεδιάσει έναν αισθητήρα κάμερας 144 megapixel χρησιμοποιώντας διαδικασία Finn 14nm. Ο γνωστός leakster Ice Universe, ανέβασε στο Twitter τα νέα για τον νέο αισθητήρα κάμερας της Samsung. Το post ανέβηκε μαζί με μερικές εικόνες για την τρέχουσα τάση των αισθητήρων εικόνας CMOS, όπου βλέπουμε να αυξάνεται η ανάλυση. Σήμερα, τα εικονοστοιχεία του αισθητήρα μπορούν να κυμαίνονται από λιγότερο από 10 εκατομμύρια έως περισσότερα από 100 εκατομμύρια pixel.
Η Samsung αναμένεται λοιπόν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας των 14nm για να αναπτύξει έναν αισθητήρα με πυκνότητα μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων pixel. Η διαδικασία θα συμπληρωθεί με την τεχνολογία FinFET, η οποία θα συμβάλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του αισθητήρα. Δυστυχώς, οι λεπτομέρειες σχετικά με τον επερχόμενο αισθητήρα εξακολουθούν να είναι αβέβαιες και η Samsung δεν έχει ακόμη κάνει επίσημη ανακοίνωση η ίδια. Η εταιρεία παρουσίασε τη διαδικασία FinFET των 14nmι βελτιστοποιημένη για εφαρμογές απεικόνισης στο συνέδριο IEDM (International Electron Devices Meeting) την περασμένη εβδομάδα.
Ο νέος αισθητήρας από τη Samsung θα μπορούσε κυριολεκτικά να κλείσει την Sony που αποτελεί τον κυρίαρχο στους αισθητήρες κάμερας. Η εταιρεία κυκλοφορεί ήδη τον αισθητήρα των 108MP στο Xiaomi Mi Note 10 – περισσότερα στο επερχόμενο review. Ο ISOCELL Bright HMX της Samsung αναμένεται σε περισσότερες συσκευές της Xiaomi οπως στο Mi MIX 4 κα στο Mi 10 και μια custom εκδοση αυτού φημολογείται για το Galaxy S11/S11+.samsung

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για νεότερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment