3.2 δις ευρώ για έρευνες βελτίωσης των μπαταριών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα οικονομικά πακέτα βοήθειας ύψους 3.2 δις ευρώ σε 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έρευνες που αφορούν τις τεχνολογίες και τις μεθόδους βελτίωσης των μπαταριών.
Έγκριση πήραν το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Σουηδία. Τα δημόσια κεφάλαια ύψους 3.2 δις ευρώ αναμένεται να φέρουν επιπλέον 5 δις ευρώ από ιδιωτικές επενδύσεις για την έρευνα στις μπαταρίες ενώ η ολοκλήρωση του project προγραμματίζεται για το 2031.
Η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος υπεύθυνη για τον ανταγωνισμό δήλωσε πως η παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την οικονομία και την κοινωνία μας, λόγω της καθαρής ενέργειας που μπορεί να προσφέρει, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, της βιωσιμότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας. Συνέχισε λέγοντας πως η εγκριθείσα βοήθεια θα διασφαλίσει ότι το σημαντικό αυτό έργο μπορεί να προχωρήσει χωρίς συνέπειες στον ανταγωνισμό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι το έργο αφορά έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών, τόσο από την εξόρυξη και την επεξεργασία των πρώτων υλών, την παραγωγή των χημικών υλικών και τον σχεδιασμό των κυψελών έως και την ενσωμάτωσή τους σε έξυπνα συστήματα, την ανακύκλωσή τους αλλά και την επαναχρησιμοποίηση τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment