VR γάντια που δημιουργούν αίσθηση αφής και παλμού [CES 2020]

H Teslasuit δεν είναι καινούργια στην αγορά των VR προϊόντων. Πέρυσι η εταιρεία κυκλοφόρησε μία πλήρη VR στολή η οποία προσφέρει πολλές δυνατότητες εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας σε εικονικά περιβάλλοντα. Τώρα, η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Teslasuit Glove, ένα ζευγάρι VR γάντια που δημιουργούν την αίσθηση της αφής και του παλμού.
Τι είναι τα VR γάντια της Teslasuit
Τα Teslasuit Glove έχουν σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιούνται μαζί με τη στολή της εταιρείας. Όπως και η στολή, έτσι και τα γάντια VR μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξελιγμένα περιβάλλοντα προσομοίωσης που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση σε διαφόρους τομείς.
Η εταιρεία σχεδιάζει προϊόντα με στόχο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ειδικές επιχειρήσεις ή ακόμη και ιατρικές εφαρμογές. Αυτό που κάνει τα Teslasuit Glove να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα VR αξεσουάρ είναι ότι διαθέτουν έναν συνδυασμό βασικής απτικής ανάδρασης και ανατροφοδότης μέσω άσκησης δύναμης. Κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στα ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στις άκρες των δακτύλων.
Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επιτρέπει στα Teslasuite Glove να αναπαριστούν την αίσθηση της αφής σε ανύπαρκτες επιφάνειες. Όλος ο πλαστικός εξωσκελετός που περιβάλλει τα γάντια VR δημιουργεί αντίσταση και δονήσεις, δίνοντας στον χρήστη την αίσθηση ότι αλληλεπιδρά με φυσικά αντικείμενα.
Επιπλέον, τα Teslasuit Glove διαθέτουν ένα παλμικό οξύμετρο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τον καρδιακό τους ρυθμό. Παράλληλα, το παλμικό οξύμετρο έμμεσα μετρά τα επίπεδα άγχους που βιώνουν οι χρήστες καθώς αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους.
Πότε κυκλοφορούν
Η εταιρεία αναφέρει ότι θα παρουσιάσει τα Teslasuit Glove στη CES 2020. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι καθώς τα VR γάντια είναι σε δοκιμαστικό στάδιο δεν θα επιτρέψει στους χρήστες να τα δοκιμάσουν.
Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά τα Teslasuit Glove κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2020, στην τιμή των 5.000 δολαρίων Αμερικής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment