iPhone 2020: Θα είναι full-screen χωρίς notch;

Apple iPhone 2020 Without Notch Patent
Το notch αποτελεί δημιούργημα της Apple και παρά το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες το υιοθέτησαν, τη χρονιά που πέρασε όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούσαν να το εξαλείψουν. Φαίνεται ότι και η Apple θέλει να αφαιρέσει το notch από τα smartphones της. Μάλιστα ενδέχεται τα πρώτα full-screen έξυπνα τηλέφωνα της εταιρείας να είναι τα iPhone 2020.
Θα είναι notch-less τα iPhone 2020;
Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει ένα full-screen προϊόν της Apple το οποίο δεν έχει κάποιο notch ή punch hole. Η συγκεκριμένη πατέντα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η εταιρεία θέλει να απομακρύνει το notch από τα iPhone και ψάχνει να βρει την ιδανική λύση.
Με βάση τις εικόνες που συνοδεύουν τα έγγραφα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η συσκευή θα έχει τετράγωνη οθόνη χωρίς στρογγυλεμένες γωνίες. Όλα τα περιγράμματα του smartphone διαθέτουν πολλαπλές διακεκομμένες γραμμές, οι οποίες υποδεικνύουν την ύπαρξη καμπύλων. Επιπλέον, σημειώνουν ότι ο τελικός σχεδιασμός του δεν θα είναι αυτός.
Πέραν του συνολικού σχεδιασμού, στο δίπλωμα δεν αναφέρονται πουθενά οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη των απαραίτητων αισθητήρων, όσον αφορά τη selfie κάμερα, την αναγνώριση προσώπου, και τα λοιπά.
Ήδη η Oppo και η Xiaomi τελειοποιούν τις τεχνολογίες καμερών και αισθητήρων κάτω από την οθόνη. Οπότε, δεν αποκλείεται η Apple να εργάζεται σε παρόμοιες μεθόδους, για τα iPhone 2020 ή 2021.
Βέβαια, θα μπορούσε η Apple να εγκαταλείψει και το Face ID, για χάρη ενός in-display fingerprint scanner. Μάλιστα, το LetsGoDigital σημειώνει ότι η εταιρεία έχει καταθέσει αρκετά σχετικά διπλώματα τα οποία υποστηρίζουν τη χρήση under display αισθητήρων.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το Face ID είναι μία εξέχουσα τεχνολογία της Apple. Γι’ αυτό, αρκετοί θα θεωρούσαν πισωγύρισμα τη χρήση ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, έστω και αν είναι κάτω από την οθόνη.
Πηγή
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment