Google Maps: Έρχεται δυνατότητα AR πλοήγησης

Στο περσινό συνέδριο I/O της Google, η εταιρία μας έκανε επίδειξη μίας νέας Augmented Reality δυνατότητας για το Google Maps, που θα παρέχει στους χρήστες οδηγίες σε πραγματικό χρόνο κάνοντας χρήση την κάμερα του κινητού τους.
Ο David Pierce, ένας δημοσιογράφος της Wall Street Journal, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη δυνατότητα αυτή και αναφέρει “πως είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για το Google Maps”. Περιγράφει, επίσης, πως η εφαρμογή εντοπίζει την τοποθεσία του χρήστη μέσω GPS και χρησιμοποιεί δεδομένα από το Street View για τον καλύτερο εντοπισμό της τοποθεσίας. Μόλις η θέση του χρήστη έχει εντοπιστεί, στην οθόνη του κινητού προβάλλονται οι οδηγίες κατεύθυνσης με βελάκια για το καλύτερο προσανατολισμό του χρήστη.
Η Google έχοντας πειραματιστεί με το UI διαπίστωσε πως οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα ακολουθούν τις οδηγίες στο κινητό με καρφωμένο το βλέμμα τους στην οθόνη, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά ατυχήματα. Έτσι, ανέπτυξαν μία λειτουργία η οποία αποτρέπει το χρήστη απο το να χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού επίμονα, ενεργοποιώντας αυτόματα το συνηθισμένο UI της εφαρμογής, δηλαδή απενεργοποιώντας την Augmented Reality λειτουργία.
H λειτουργία αυτή θα γίνει σύντομα διαθέσιμη σε όλους τους Τοπικούς Ξεναγούς (Local Guides) και θα γίνει ευρέως διαθέσιμη μόνο όταν η Google αποφασίσει πως είναι έτοιμη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment