Το Sony XZ4 θα έρχεται με 52MP κάμερα;

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, εμφανίστηκε μια αναπάντεχη αναφορά υποστηρίζοντας ότι το Xperia XZ4 θα έχει αισθητήρα 52MP, το υψηλότερο από οποιοδήποτε smartphone αυτή τη στιγμή. Το ρεκόρ σε ανάλυση κάμερας μέχρι τώρα διατηρείται από το Honor View 20, το οποίο διαθέτει πραγματικό αισθητήρα 48MP (επίσης της Sony). Το εν λόγω σύστημα κάμερας του Sony Xperia XZ4 θα αποτελείται από τρεις κάμερες. Το σύστημα θα αποτελείται από έναν τηλεφακό 16MP με διαφράγμα f/2,6. Η μεσαία κάμερα θα είναι ανάλυσης 52MP με f/1.6. Η τελευταία κάμερα στο κάτω μέρος θα αποτελείται από έναν αισθητήρας ToF 0.3MP με f/1.4. 
Ο αισθητήρας των 52MP λογικά θα λειτουργεί συνδυάζοντας 4 διαφορετικές φωτογραφίες των 13MP και στη συνέχεια θα τις ενώνει σε μία. Αυτή φαίνεται να είναι η κατεύθυνση που χρησιμοποιούν τα smartphones για την “υπολογιστική φωτογραφία”, ιδιαίτερα από τους κινέζους κατασκευαστές τηλεφώνων. Σύμφωνα με την έκθεση, η εικόνα είναι μια αναπαράσταση που βασίζεται σε σχεδιαγράμματα CAD που είχαν προηγουμένως διαρρεύσει, τα οποία ενδεχομένως δεν αντικατοπτρίζουν τον τελικό σχεδιασμό υλικού, οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των εικόνων. Οι χθεσινές διαρροές αποκάλυψαν μια οθόνη QHD + 6,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21:9, μνήμη RAM 6 GB, αποθήκευση 128 GB και μπαταρία 4.400 mAh που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Snapdragon 855.
 Εάν αυτό είναι αλήθεια, θα είναι μια πολύ μεγάλη οθόνη και οι πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το νέο chipset της Qualcomm. Εάν η Sony πρόκειται να ανακοινώσει οποιαδήποτε συσκευή, θα ήταν κατά τη διάρκεια της MWC, οπότε δεν μένει και πάρα πολύς χρόνος για να περιμένουμε. Ακόμη και η Sony πρόκειται να ανακοινώσει το XZ4 σε αυτή την εκδήλωση, οι αναφορές αναφέρουν ότι το τηλέφωνο δεν θα ήταν διαθέσιμο μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό φαίνεται σαν αρκετός χρόνος για να αποφασίσετε μεταξύ των πολλών συσκευών που θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τότε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment