Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες βλέποντας σειρές στο Netflix

Για να μάθουμε μια ξένη γλώσσα στο παρελθόν έπρεπε να αρχίσουμε εντατικά μαθήματα είτε μόνοι μας, ή με την βοήθεια κάποιου τρίτου. Πλέον το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία συνδρομή στο Netflix και τον Chrome.
Χάρη στο πρόσθετο του Chrome, Language Learning with Netflix μπορούμε να βλέπουμε οποιαδήποτε σειρά με δύο υπότιτλους την ίδια στιγμή, έτσι ώστε να συγκρίνουμε οπτικά τις μεταφράσεις και ταυτόχρονα να μάθουμε νέο λεξιλόγιο.
Αυτή η έξυπνη υπηρεσία χρησιμοποιεί τον τεράστιο κατάλογο του Netflix και τους υπότιτλους από τις δεκάδες γλώσσες που προσφέρει, όπως τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Ισπανικά, τα Τούρκικα, και άλλα.
Το πρόσθετο αυτό δημιουργήθηκε από τους David Wilkinson και Ognjen Apic, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν πειραματιστεί με την δημιουργία της δικιάς τους εφαρμογής εκμάθησης ξένης γλώσσας πριν συνεργαστούν και αναπτύξουν αυτό το Language Learning with Netflix.
Όσοι κατανοούν ήδη τα βασικά μιας γλώσσας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Language Learning with Netflix ως βοήθημα. Για παράδειγμα, υπάρχει το χαρακτηριστικό επισήμανσης λεξιλογίου, στο οποίο αφού διαλέξουμε το επίπεδο γνώσης μας, κάνει αυτόματα γκρι τις δύσκολες λέξεις. Πηγαίνοντας πάνω το ποντίκι μας σε μια από αυτές τις λέξεις εμφανίζεται ένα λεξικό, και πατώντας πάνω στην λέξη μπορούμε να την ακούσουμε.
Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε την ταχύτητα του διαλόγου, ή μπορούμε να επιλέξουμε να γίνεται αυτόματα το βίντεο παύση στο τέλος κάθε υπότιτλου. Υπάρχει μέχρι και κατάλογος με προτάσεις για ταινίες και σειρές που είναι ιδανικές για την εκμάθηση μιας γλώσσας.
Το Language Learning with Netflix είναι δωρεάν, αλλά ο Wilkinson και ο Apic σκοπεύουν να προσθέσουν στο μέλλον χαρακτηριστικά τα οποία θα είναι επί πληρωμή.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment