ΜΕΤΑ το αναδιπλούμενο Galaxy F, συσκευή που να τυλίγεται;

Θυμάστε την διαφήμιση της Samsung που είχε γίνει viral (δεν υπήρχε ο όρος τότε) στο YouTube πίσω στο 2013; Πέρασαν από τότε 6 χρόνια για να καταφέρει η Κορεάτικη εταιρία να κατασκευάσει και να προωθήσει στην αγορά, το πρώτο της Folded smartphone. Πολλοί λένε πως το επόμενο βήμα είναι το Stretching smartphone. Θα πείτε πως εντάξει, μπορεί κάποιοι απλά να το υποθέσουν, λόγω της διαφήμισης. Όταν όμως το αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ο Hark-sang Kim (Πρώτος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Visual R&D Team) τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Ανάμεσα στις γραμμές ενός ποσταρίσματος σε blog αναφέρεται στο ταξίδι που προηγήθηκε μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης του αναδιπλούμενου τηλεφώνου της εταιρίας (στις 20 Φεβρουαρίου) καθώς και για το μέλλον των συσκευών από δω και πέρα. Αναφέρει πως “…παρά τις τρέχουσες τάσεις, ζούμε ακόμη σε έναν κόσμο όπου το μέγεθος της οθόνης ενός smartphone μπορεί να είναι τόσο μεγάλο όσο το πολύ η ίδια η συσκευή. 
Στη Samsung, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον περιορισμό και να επεκτείνουμε τις δυνατότητες που μπορούν να επιτύχουν οι χρήστες εν κινήσει.” Συνεχίζει λέγοντας: “Το σχήμα των επερχομένων οθονών στα smartphones δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερο χωρίς συμβιβασμούς στη φορητότητα, αυτή ήταν η επικρατούσα θεωρία για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.“. Υποστηρίζει πως η Samsung έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να αναπτύξει έναν νέο, καινοτόμο, μορφοποιητικό παράγοντα (stretching;) για να λύσει την εξίσωση “μέγεθος οθόνης-όγκος συσκευής”. Στο ποστάρισμά του, σημειώνει επίσης πως: “Προετοιμαζόμαστε για την Νέα Εποχή και θα δούμε μία θάλασσα αλλαγών στα σχήματα των έξυπνων τηλεφώνων στα επόμενα χρόνια. Από rollable και stretchable συσκευές μέχρι συσκευές που θα μπορούν να μαζεύονται με πολλούς τρόπους, είναι πράγματα που δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. 
Η Samsung είναι έτοιμη να οδηγήσει αυτό το μέλλον και να δημιουργήσει ουσιαστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές, ώστε να τους βοηθήσει να κάνουν περισσότερα από αυτά που αγαπούν.” Στο τέλος αναφέρθηκε σε συσκευές που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και θα βγουν σύντομα σε κυκλοφορία όπως η Infinity Flex Display, η Rolling LG TV και άλλες αναδιπλούμενες συσκευές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η καινοτομία των έξυπνων τηλεφώνων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του επόμενου μεγάλου μετασχηματισμού τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment