Καλώδιο φόρτισης κινητού τηλεφώνου

Καλώδιο φόρτισης κινητού τηλεφώνου: Το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Όλοι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι καθώς πλέον είναι πολύτιμο εργαλείο αφού δεν χρησιμεύει μόνο στην επικοινωνία, αλλά και για αρκετές συναλλαγές μας.
Μάλιστα όταν τελειώνει η μπαταρία και πρέπει να το φορτίσουμε, πολλές φορές το μήκος του καλωδίου μας κάνει τη ζωή δύσκολη καθώς είναι αρκετά κοντό.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεγάλες ιστοσελίδες τεχνολογίας και οι ίδιοι οι κατασκευαστές μάς συμβουλεύουν να μη χρησιμοποιούμε τη συσκευή ενώ αυτή φορτίζει. Είναι γνωστό πως η ταυτόχρονη φόρτιση και χρήση του smartphone μειώνει κατά πολύ τον χρόνο ζωής της μπαταρίας.
Γιατί όμως το καλώδιο είναι τόσο κοντό;
Τα περισσότερα κινητά χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν συγκεκριμένο (και περιορισμένο) αριθμό κύκλων φόρτισης, έπειτα από την παρέλευση του οποίου οφείλουν να αντικατασταθούν.
Κι αυτός είναι ο λόγος που οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η γνωστή ιστοσελίδα LifeHacks, λέγοντάς μας πως δεν η τσιγκουνιά των κολοσσών ούτε κάποια σχεδιαστική αβλεψία υπεύθυνες για τα κοντά καλώδια.
O πρώην υπάλληλος της Apple, Mark Steiner, απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων στο γνωστό φόρουμ Quora και είπε πως όλα είναι μελετημένα «στο ιδανικό μήκος για την πλειονότητα των χρήσεων» ώστε να φτάνει το καλώδιο από την πρίζα στο κοντινότερο μέρος: «από την πρίζα στο γραφείο σου, από την πρίζα πίσω από το κρεβάτι στο κομοδίνο, από την πρίζα στον πάγκο της κουζίνας σε ένα κοντινό σημείο του πάγκου».
Ο πληροφορικός Anthony Yeh υποδεικνύει μάλιστα πως ένα πιο μακρύ καλώδιο φόρτισης θα ήταν μη πρακτικό να το κουβαλάς μαζί σου «ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο να το τυλίξεις και να το ξετυλίξεις ή να το ξεμπερδέψεις».
*Φωτογραφίες pixabay
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment