Το Face ID θα έρθει σε όλες τις συσκευές της Apple

Η Apple σκοπεύει να τοποθετήσει το Face ID σε όλες τις συσκευές που θα παρουσιαστούν από το 2018 και έπειτα παραγκωνίζοντας τελείως το Touch ID, δηλαδή την τεχνολογία σάρωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της εταιρείας αναλύσεων KGI της οποίας οι αναλυτές συνήθως έχουν και πολύ καλή πληροφόρηση. 
Η σχετική αναφορά προς το επενδυτικό κοινό, που διέρρευσε στην ιστοσελίδα Apple Insider, θεωρεί δεδομένο ότι η Apple θα θελήσει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει έναντι των Android συσκευών με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου Face ID, η οποία βασίζεται στη νέα κάμερα True Depth. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι από το 2018 η Apple να πάψει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Touch ID, δηλαδή τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα του iPhone. Να υπενθυμίσουμε ότι το Touch ID έκανε την παρθενική του εμφάνιση με το iPhone 5s, πριν από τέσσερα χρόνια, και έκτοτε θεωρούνταν η κορωνίδα στις λύσεις βιομετρικών μέσων ξεκλειδώματος μιας συσκευής. Το θέμα είναι ότι το iPhone X δεν είναι ακόμη εμπορικά διαθέσιμο και προφανώς κανείς (πλην της Apple) δεν μπορεί να γνωρίζει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας Face ID. Ωστόσο, εχθροί και φίλοι της Apple παραδέχονται ότι οποιαδήποτε νέα τεχνολογία εισάγει η εταιρεία σχεδόν αμέσως μπαίνει στο μικροσκόπιο του ανταγωνισμού ώστε να παρουσιαστεί κάτι αντίστοιχο και ενδεχομένως πιο βελτιωμένο. 
Στην ανάλυση της KGI σημειώνεται άλλωστε ότι ήδη οι κατασκευαστές Android συσκευών εξετάζουν ανάλογες βιομετρικές λύσεις. Πριν την ανακοίνωση του iPhone X και της τεχνολογίας Face ID, η πλευρά του Android εξέταζε τρόπους βελτίωσης των αισθητήρων αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ενώ υπάρχουν αναφορές ότι σημαντική έρευνα γίνεται για την τοποθέτηση του αισθητήρα «μέσα» στην οθόνη της συσκευής, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν περαιτέρω τα περιθώρια της οθόνης. Ίσως όχι τυχαία, η έντονη φημολογία τους προηγούμενους μήνες ότι η Apple εξετάζει τρόπους τοποθέτησης του Touch ID στο εσωτερικό της οθόνης να έπαιξε ένα ρόλο στο να στραφούν οι Android κατασκευαστές προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως, στην αναφορά της KGI γίνεται λόγος για σειρά κινέζων κατασκευαστών που αναμένεται να παρουσιάσουν τέτοιου είδους λύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2018. Λύσεις αντίστοιχες του Face ID προβλέπεται να δούμε από τους Android κατασκευαστές το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ή στις αρχές του 2019, πάντα σύμφωνα με την ανάλυση της KGI.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment