Qualcomm: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την δοκιμή σε 5G

Την πρώτη της επιτυχή δοκιμή σε δίκτυα 5G με smartphone πραγματοποίησε η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες, κάτι που την επιτρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο την έρευνα στον τομέα αυτό. Η επιτυχής αυτή δοκιμή ολοκληρώθηκε με την χρήση του X50 5G modem που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο, στη ζώνη συχνοτήτων 28GHz millimeter . Η ίδια επισημαίνει ότι κατάφερε να επιτύχει ταχύτητες Gigabit αν και πιστεύει ότι θα αγγίξει τα 5GBps μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη των δικτύων.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο smartphone με το οποίο θα προβεί σε περαιτέρω δοκιμές 5G. Τη συσκευή αυτή θα τη χρησιμοποιήσει για να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα δίκτυα, αλλά και τα 5G modems με τους κατασκευαστές συσκευών, μέσα στα επόμενα ένα με δυο χρόνια, καθώς θα προετοιμάζεται η διάθεση συσκευών smartphone συμβατών με 5G δίκτυα στο πρώτο μισό του 2019. Το smartphone που παρουσίασε με το reference design του φέρει πάχος 9 χιλιοστά με edge-to-edge οθόνη. 

Η Qualcomm για να μπορέσει να καταστήσει το X50 modem λειτουργικό σε ένα smartphone, μείωσε σημαντικά το μέγεθος της κεραίας, με αυτό να αγγίζει περίπου το μέγεθος ενός κέρματος. Η ίδια, επισημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει δυο από αυτές τις κεραίες στο εσωτερικό μιας συσκευής. Βέβαια τα σχέδιά της δεν σταματούν εδώ, καθώς μελλοντικά σκοπεύει να προβεί σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του μεγέθους, κατά 50% τους επόμενους 12 μήνες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment