Youtube στο παρασκήνιο σε Android και iOS συσκευές

Το Youtube θεωρείται ως ο αντικαταστάτης της TV για το internet από πολλούς και όχι άδικα. Πολλές είναι εκείνες οι φορές που θα θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν background player, με την Google όμως να μην επιτρέπει μια τέτοια λύση, εκτός και αν πληρώσετε συνδρομή Youtube Red. Δηλαδή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και να ακούτε ταυτόχρονα μουσική.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος του οδηγού στην ιστοσελίδα theverge.com, διαπίστωσε ότι στην Android έκδοση του Telegram, μπορεί να παιχθούν τα links του Youtube, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείς σε κάποιο άλλο app. Το ωραίο όμως είναι, πως όταν ελαχιστοποιείς το Telegram, ο ήχος από το Youtube συνεχίζει να υφίσταται. Με αυτό το απλό trick μπορούσε να προβεί στην αναπαραγωγή μουσικής, ενώ έκανε άλλα πράγματα τη συσκευή του, όπως μας εξηγεί.
Στο iPhone, όπου αυτό το telegram trick δεν λειτουργεί, υπάρχει ο Dolphin browser, ο οποίος σου επιτρέπει να ξεκινήσεις την αναπαραγωγή ενός Youtube video και μετά να πραγματοποιήσεις έξοδο από το app και να συνεχίσεις το Playback μέσω του iOS Control Center. Απίστευτα απλό. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στο λειτουργικό σύστημα του Android, με τον Chrome browser της Google. Αν πραγματοποιήσεις την μετάβαση στην desktop έκδοση του Youtube στον Chrome, θα μπορέσεις να ξεκινήσεις ένα video στον browser, μετά να φύγεις από το app και να συνεχίσεις το playback στο notification shade. Και το καλύτερο, τίποτα δεν σε εμποδίζει να ανοίξεις άλλα tabs στον Chrome ή να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τον browser σου κανονικά.
Συνοψίζοντας η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:
Για το Android:
1. Ανοίξτε το www.youtube.com στον Chrome browser
2. Στο μενού με τις τρεις τελείες στην πάνω δεξιά πλευρά επιλέξτε «Request desktop site».
3. Πλοηγηθείτε στο βίντεο που θέλετε να ακούσετε και πιέστε να ξεκινήσει η αναπαραγωγή.
4. Αν εμφανίσει μια προειδοποίηση, ενημερώνοντας ότι το Youtube θέλει να σας στέλνει ειδοποιήσεις, αποδεχθείτε την.
5. Πραγματοποιείστε έξοδο από το Chrome app και θα μπορείτε να συνεχίσετε την αναπαραγωγή από το notification menu.
Για το iOS:
1. Κατεβάστε τον Dolphin web browser.
2. Ανοίξτε το www.youtube.com στον browser.
3. Πλοηγηθείτε στο βίντεο που θέλετε να ακούσετε και πιέστε αναπαραγωγή.
4. Εξέλθετε από τον Dolphin και συνεχίστε την αναπαραγωγή από το iOS Control Center.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment