Xiaomi Mi A1 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 5.5" οθόνη, διπλή κάμερα με οπτικό zoom

Το πρώτο smartphone της Xiaomi για το πρόγραμμα android one της Google είναι γεγονός και αυτό δεν είναι άλλο από το Mi A1, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο ηλεκτρονικό κατάστημα TomTop. Με τιμή €210, το Xiaomi Mi A1 διαθέτει όμορφη εμφάνιση, υποστήριξη dual sim, καθώς και μεταλλική κατασκευή η οποία δεν επιτρέπει τις δακτυλιές στην επιφάνεια του κινητού. Τρέχει τH οθόνη του στο εμπρόσθιο μέρος των 5,5 ιντσών διαθέτει όμορφα χρώματα, προστασία από Gorilla Glass και καμπύλες στην αριστερή και δεξιά πλευρά για να δένουν πιο αρμονικά με το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, κάνοντας πιο άνετο και το κράτημα.
Στο πίσω μέρος εντοπίζουμε και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων με σχεδόν άμεση απόκριση. Η απόλυτα ανταγωνιστική τιμή του, δε στέκεται εμπόδιο στη Xiaomi να ενσωματώσει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων σκέφτονται να προχωρήσουν σε αγορά. Ξεχωρίζει το Snapdragon 625 chipset της Qualcomm το οποίο ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 2GHz, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί με την εγκατάσταση μιας microSD κάρτας. Η μπαταρία των 3080mAh σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία επαρκεί για μία πλήρη ημέρα χρήσης με κανονική χρήση και μπορεί να φορτιστεί μέσω της θύρας USB Type-C. 
 Έκπληξη αποτελεί η παρουσία όχι μίας αλλά δύο καμερών στο πίσω μέρος, με τους δύο αισθητήρες να διαθέτουν ανάλυση 12MP, υποστηρίζοντας ευρυγώνιες λήψεις αλλά και οπτικό zoom 2x. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει και μια τρίτη κάμερα για selfies, αυτή τη φορά στα 5MP. Ως μέλος του προγράμματος android one της Google, το Xiaomi Mi A1 τρέχει τη stock έκδοση του Android 7.1.2 Nougat, με τους χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο χώρο για την αποθήκευση των φωτογραφιών και των βίντεο τους στην υπηρεσία Google Photos, κάτι που συμβαίνει μόνο με τα Pixel μοντέλα. Επιπλέον η Google και η Xiaomi δεσμεύονται ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα διαθέσουν την αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment