Qualcomm Snapdragon 636: Η νέα πλατφόρμα

Με την Qualcomm να έχει ανακοινώσει προσφάτως, ότι θα αντικαταστήσει τον όρο επεξεργαστή με τη χρήση του όρου mobile platform, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την πλατφόρμα Snapdragon 636. Πιο συγκεκριμένα, ο Snapdragon 636 έχει κατασκευαστεί βάσει της παραγωγικής διαδικασίας 14nm FinFET, προσφέρει κατά 40% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Snapdragon 630. Όντας εξοπλισμένο με το Qualcomm Kryo 260 CPU, η εταιρεία υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε παιχνίδια και στις συνολικές επιδόσεις.
Είναι software compatible με τα Snapdragon 630 και 660 SoCs, κάτι που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να προσθέσουν ένα Snapdragon 636 handset στη σειρά των συσκευών τους που ήδη διαθέτουν στην αγορά. Υπενθυμίζουμε, ότι τα Snapdragon 630 και Snapdragon 660 έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους τον περασμένο Μάιο, ενώ ο Snapdragon 636 θα καταφθάσει τον επόμενο μήνα, με Snapdragon X12 4G LTE modem, προσφέροντας ταχύτητες download που φθάνουν τα 600Mbps.
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι εξοπλίζεται με Adreno 509 GPU, προσφέροντας κατά 10% καλύτερες επιδόσεις στο browsing και στο gaming. Τα χαρακτηριστικά TruPalette και EcoPix της Qualcomm, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της εικόνας, καθώς αποτελεί μέρος του Adreno Visual Processing Subsystem. Επιπλέον, με το χαρακτηριστικό Assertive Display θα μπορείτε να δείτε την οθόνη καλύτερα σε όχι και τόσο καλές συνθήκες φωτισμού, ενώ υποστηρίζεται και η ανάλυση FHD+ (1080 x 2160). Η μέγιστη συχνότητα του οχταπύρηνου CPU φθάνει τα 1.8GHz και υποστηρίζει 8GB RAM, με την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4.0 να μην απουσιάζει.
Το 14-bit Qualcomm Spectra 160 ISP είναι συμβατό με αισθητήρες ως 24MP και προσφέρει μηδενικό shutter lag, smooth zoom και υψηλής ποιότητας χρώματα. Τέλος, το Qualcomm Aqstic audio codec υποστηρίζει Hi-Fi audio, προσφέροντας χαμηλή παραμόρφωση και υψηλό dynamic range
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment