TP-Link Neffos X1 Lite hands-on

Στην πρόσφατη IFA 2017 η TP-Link παρουσίασε το Neffos N1, ένα νέο mid-range smartphone. Ωστόσο, δεν είχαμε τη δυνατότητα να το πιάσουμε, ακόμη, στα χέρια μας, αλλά είχαμε ένα άλλο μοντέλο της εταιρείας για δοκιμή, το value for money Neffos X1 Lite!

Κατασκευή και σχεδίαση

Για την οικονομική της κατηγορία, η συσκευή έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού, πολύ όμορφη εμφάνιση και καλή συναρμογή, αλλά και σωστή εργονομική σχεδίαση. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο microUSB, φορτιστή 1Α και screen protector, ενώ συνολικά οι διαστάσεις και το βάρος της κυμαίνονται σε πολύ λογικά επίπεδα, έτσι η χρήση με το ένα χέρι είναι εύκολη και άνετη, ακόμη και από χρήστες με μικρότερα χέρια.
Το Neffos X1 Lite ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του "μεγάλου" του αδερφού, του X1, έτσι σίγουρα είναι μια καλαίσθητη συσκευή που θυμίζει smartphone υψηλότερης οικονομικής κατηγορίας.

Hardware, software και επιδόσεις

Σαν entry level συσκευή, αναμέναμε βασικές δυνατότητες και επιδόσεις ικανές να καλύψουν ανάγκες του μέσου χρήστη. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5 ιντσών με ανάλυση 720p και IPS panel, το οποίο καλύπτεται από 2.5D κρύσταλλο με αντοχή στις γρατζουνιές. Η φωτεινότητά της είναι αρκετά καλή, όπως και η απόκριση αλλά και η ποιότητα απεικόνισής της. Για μια 5άρα οθόνη, άλλωστε, τα 1280x720 pixels είναι αρκετά.
Στο εσωτερικό του Χ1 Lite βρίσκεται το οκταπύρηνο MT6750 της MediaTek, το οποίο συνδυάζεται με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, έτσι οι επιδόσεις της συσκευής θα είναι επαρκείς για βασική χρήση και ελαφρύ gaming. Τρέχει Android 7.0 Nougat και ο χώρος αποθήκευσης μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD έως 128GB επιπλέον. Δε διαθέτει NFC αλλά θα σας καλύψει στα υπόλοιπα επίπεδα συνδεσιμότητας.
Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι σωστά τ0ποθετημένος και ελαφρά σε εσοχή στην πλάτη της συσκευής, ενώ ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές σας.

Κάμερα, ήχος και αυτονομία

Το Neffos X1 Lite διαθέτει στο πίσω μέρος μια κάμερα με αισθητήρα 13MP που μπορεί να κάνει λήψη video 1080p και συνδυάζεται με dual-LED, dual-tone flash, ιδανικό για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όμως και οι λάτρεις των selfies δε θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς η εμπρόσθια κάμερα των 5MP έχει wide-angle (84 μοιρών) φακό και beautification mode. Γενικά θα καλύψουν τις βασικές σας ανάγκες με άνεση, τόσο από πλευράς φωτογραφικών, όσο και βίντεο.
Μας εξέπληξε ευχάριστα η ένταση του ηχείου της συσκευής, που βρίσκεται στο κάτω μέρος, δεξιά από τη microUSB θύρα. Είναι ισχυρό και καθαρό, οπότε θα σας ενθουσιάσει σε κάθε περίπτωση.
Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία, η μπαταρία των 2.550mAh δεν είναι... τέρας αλλά η κατανάλωση της συσκευής είναι μικρή και έτσι θα αντέξει μια μέρα χρήσης, χωρίς φόρτιση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment