Xiaomi Mi A1: Android One smartphone με σούπερ επιδόσεις

Το Xiaomi Mi A1 αποτελεί μία οικονομική πρόταση από την Xiaomi, η οποία όμως συνδυάζει ταυτόχρονα και ισχυρές επιδόσεις. Αυτό το επιτυγχάνει καθώς διαθέτει την stock έκδοση του Android, το Android One.
Ξεκινώντας από τις προδιαγραφές, το Xiaomi Mi A1 διαθέτει IPS οθόνη 5.5 ιντσών, με ανάλυση 1920 x 1080 pixels, 2.5D κυρτό γυαλί και προστασία Gorilla Glass.
Οι επιδόσεις του ενισχύονται από τον οχταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 625 στα 2GHz. Η μνήμη RAM του έρχεται στα 4GB και ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 64GB, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να χρειαστεί να σβήσετε αρχεία, ενώ μπορεί να επεκταθεί και με MicroSD (με χωρητικότητα μέχρι 128GB).
Από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει η διπλή κάμερα στην πλάτη, με δύο αισθητήρες ανάλυσης 12MP έκαστος, εκ των οποίων ο ένας είναι τηλεφακός κι ο άλλος ευρυγώνιος, ώστε να μην μείνει κανένας έξω από το πλάνο σας. Ο ευρυγώνιος φακός διαθέτει οπτικό ζουμ 2X για να μπορείτε να εστιάσετε άνετα στη λεπτομέρεια. Η κάμερα δίνει και δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K στα 30 fps. Ο συνδυασμός και των δύο εγγυάται αξέχαστες φωτογραφίες. H κάμερα selfie έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης στα 5MP και σας δίνει τη δυνατότητα λήψης βίντεο στα 1080p. Για τη χρήση της κάμερας η Xiaomi έχει διατηρήσει το λογισμικό της.
Xiaomi Mi A1 black
Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Xiaomi Mi A1 επιτυγχάνει την εξαιρετική απόδοση ποιότητας-τιμής καθώς έρχεται με το Android One, οπότε δεν ενσωματώνει το MIUI, αλλά τη Stock έκδοση του Android και συγκεκριμένα την Android 7.1.2 Nougat, η οποία θα δεχτεί αναβάθμιση Android Oreo και αργότερα Android P. Το ό,τι δεν διαθέτει έξτρα λογισμικό για την διεπιφάνεια δεν σημαίνει ότι χάνει σε λειτουργικότητα, αλλά απεναντίας, έρχεται χωρίς επιπλέον εφαρμογές που μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν και το smartphone σας τρέχει άμεσα τις εφαρμογές χωρίς κωλύματα.
Σχεδιαστικά το Xiaomi Mi A1 ξεχωρίζει για την λεπτότητά του στα 7.3 χιλιοστά, ενώ η κατασκευή του είναι μεταλλική και δεν αφήνει λεκέδες από δαχτυλιές.
Στα υπόλοιπα, το Xiaomi Mi A1 διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη, είσοδο USB Type-C και είσοδο 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά. Ακόμη, διαθέτει dual SIM ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κάρτες, όπως για παράδειγμα το επαγγελματικό με το προσωπικό σας νούμερο. Επίσης, χάρη στο IR Blaster μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Xiaomi Mi A1 και σαν κοντρόλ για διάφορες συσκευές σας. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3080mAh και είναι μη αποσπώμενη. Οι διαστάσεις του είναι 155.4 x 75.8 x 7.3 χιλιοστά και το βάρος του 165 γραμμάρια.
Κάνοντας μια σύνοψη, έχουμε μια συσκευή με οθόνη 5,5 ιντσών, οχταπύρηνο SoC, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο και Android 7.1.2 κι όλα αυτά σε τιμή κάτω των 200 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, μόνο για λίγες μέρες, το ηλεκτρονικό κατάστημα TomTop σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το Xiaomi Mi A1 στην τιμή των 184.79 ευρώ και με δωρεάν αποστολή. Να σημειωθεί ότι η προσφορά είναι περιορισμένη καθώς απομένουν μόνο 250 κομμάτια και αφορά την συσκευή στο μαύρο χρώμα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment