Η Qualcomm πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμή 5G

Η πορεία της Qualcomm προς την κατεύθυνση του 5G φτάνει μερικά βήματα πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή σύνδεσης 5G σε mobile συσκευή. Η δοκιμή ολοκληρώθηκε χρησιμοποιώντας το X50 5G modem, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, και εκτελέστηκε στη ζώνη συχνοτήτων των 28GHz. Η Qualcomm σημειώνει ότι το modem έχει επιτύχει ταχύτητες gigabit σε αυτή τη δοκιμή, αλλά είναι ικανό για ταχύτητες 5Gbps μόλις ολοκληρωθούν οι πλήρεις εφαρμογές του 5G.
Επιπλέον, η Qualcomm ανακοίνωσε το πρώτο 5G smartphone αναφοράς, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να δοκιμάσει 5G modems και δίκτυα με τους κατασκευαστές smartphones τα επόμενα ένα με δύο χρόνια - καθώς προετοιμάζονται να διαθέσουν smartphones συμβατά με το 5G κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το design αναφοράς είναι πάχους 9 mm και διαθέτει οθόνη από άκρη σε άκρη, όπως πολλά σύγχρονα smartphones που είναι διαθέσιμα σήμερα.
Για να κάνει το X50 modem να δουλεύει σε ένα smartphone, η Qualcomm ανέπτυξε μια νέα κεραία, η οποία είναι περίπου στο μέγεθος ενός μικρού κέρματος. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να χωρέσει δύο από αυτές τις κεραίες σε ένα smartphone και, παρόλο που πρόκειται ήδη για το μικρότερο σχεδιασμό που είναι διαθέσιμος, στα σχέδιά της είναι να συρρικνωθεί κατά 50%κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Εκτός από τα νέα που αφορούν το 5G, η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από εξαρτήματα που θα διευκολύνουν τους κατασκευαστές συσκευών να υποστηρίξουν το νέο φάσμα 600MHz του αμερικανικού δικτύου T-Mobile που βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Επί του παρόντος, το μοναδικό smartphone που μπορεί να εκμεταλλευτεί το νέο φάσμα είναι το LG V30, αν και η Qualcomm αναμένει περισσότερες συσκευές πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και στις αρχές του επόμενου.
Τέλος, ανακοίνωσε το νέο επεξεργαστή Snapdragon 636 για midrange smartphones με 40% βελτίωση στις επιδόσεις, σε σχέση με τον 630. Είναι ένα chip κατασκευασμένο στα 14nm (για σύγκριση, το Snapdragon 835 είναι ένα chip στα 10nm) και υποστηρίζει οθόνες FHD +συνδέσεις LTE 600Mbps και κάμερες έως και 24MP. Η Qualcomm αναφέρει ότι το νέο chip θα φτάσει στους πελάτες της από το Νοέμβριο, οπότε πιθανότατα απέχουμε περίπου ένα χρόνο πριν εμφανιστεί σε smartphone στην αγορά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment