Sharp: Επιβεβαιώνει την μετάβαση της Apple σε OLED πάνελ;

Με τον επόμενο χρόνο να είναι η δέκατη επέτειος από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, αναμένουμε ότι η Apple θα προσπαθήσει να μας εκπλήξει με τις αλλαγές που θα κάνει στην συσκευή. Αυτές λογικά θα αφορούν τον σχεδιασμό της συσκευής, αλλά και μεγάλες αλλαγές στο hardware. Κατά καιρό, πολλές φήμες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφορούσαν την μετάβαση των οθονών από την τεχνολογία LCD σε OLED. Η ίδια η Apple άλλωστε, έχει δείξει ότι θα ήθελε περισσότερο έλεγχο στην διαδικασία κατασκευής των οθονών του iPhone.
Εδώ έρχεται η Foxconn, μια από τις κατασκευάστριες εταιρείες των iPhone, η οποία φέτος ολοκλήρωσε την αγορά της Sharp για 6.2 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της Sharp, Tai Jeng-wu, ο οποίος είναι και στέλεχος της Foxconn, σε μια εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του Tatung, ανέφερε την ανάγκη της Apple για μετάβαση στα OLED πάνελ. Σύμφωνα με τον Jeng-wu, αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να σταματήσει η πτώση των πωλήσεων iPhone χρόνο-με-χρόνο που σημειώνει η Apple. Ολοκληρώνοντας ο Jeng-wu είπε, «Υπάρχει μια κρίση αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την Apple». Οι OLED οθόνες θα προσφέρουν βελτιωμένο contrast, σε σχέση με τις τωρινές οθόνες, τεχνολογίας LTPS (low-temperature poly-silicon), που χρησιμοποιεί η Apple.
Επιπλέον, τα OLED πάνελ είναι πιο εύκαμπτα, προσφέροντας στην Apple επιπλέον επιλογές όσον αφορά το design. Παρόλο που η Sharp είναι υπεύθυνη για τα πάνελ που έχουν τα iPhone αυτό τον καιρό, για να ικανοποιήσει μια μεγάλη παραγγελία της Apple σε OLED πάνελ, θα χρειαστεί να κατασκευάσει καινούργια εργοστάσια. Ο Jeng-wu ανέφερε πάνω σε αυτό, «Αυτή την στιγμή χτίζουμε μια νέα εγκατάσταση για OLED πάνελ στην Ιαπωνία. Μπορούμε να κατασκευάσουμε και στις ΗΠΑ OLED πάνελ. Εάν ένας πελάτης κλειδί μας το ζητήσει, μπορούμε εμείς να το αρνηθούμε;» Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, η Apple θα κρατήσει τις οθόνες LPTS για τα νέα iPhone, που θα έχουν οθόνες 4.7 και 5 ιντσών, και θα προσφέρει ένα 5.5 ιντσών iPhone με curved OLED οθόνη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment