Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης: 9 Φεβρουαρίου

mobile-workforceΓια 13η συνεχή χρονιά θα εορτασθεί και φέτος η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο με σύνθημα: Ναι στο διαδίκτυο αλλά με προϋποθέσεις. Υπάρχουν τρόποι που πρέπει να γνωρίζουμε για να νοιώσουμε πραγματικά ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητα συμβάντα. Εορτάσθηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες και σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100! Σκοπός της διοργάνωσης είναι όχι μόνο να προάγει το ασφαλές διαδίκτυο και τους τρόπους για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις αλλά και να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο για όλους μας σε όλο τον κόσμο.
Φέτος η διοργανωτές δίνουν μεγάλη σημασία στην συμβολή όλων μας «Play your part for a better internet!» και καλεί εκπαιδευτικούς και φορείς να συμβάλουν στην διάδοση του σκοπού της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς πλοήγησης. Η ημέρα αυτή θα πρέπει να κατανοηθεί από όλους μας ως μία ημέρα ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων χρηστών του διαδικτύου σε όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν όχι μόνο την ασφαλή αλλά και την ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου. Ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας που αναλαμβάνει την διοργάνωση στην χώρα μας είναι η δράση saferinternet.gr Η παράνομη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά όπως και ο αριθμός των χρηστών του internet και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής παράνομων ενεργειών είναι η σωστή ενημέρωση όλων μας. Μερικοί απλοί κανόνες που θα αποτρέψουν άσχημα συμβάντα είναι:
 • Χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα για αγορές από καταστήματα που γνωρίζουμε ή η διεύθυνση τους ξεκινάει με https όπου s σημαίνει secure. Μπορούμε εύκολα με μία αναζήτηση να βρούμε πολλές πληροφορίες για ένα κατάστημα μέσα από τις εμπειρίες χρηστών.
 • Εάν δεν γνωρίζεται τον αποστολέα ενός email που μόλις παραλάβατε το σίγουρο είναι ότι δεν σας γνωρίζει και εκείνος. Αποφύγετε να ανοίξετε συνημμένα αρχεία και μετακινήστε αυτές τις διευθύνσεις στα ανεπιθύμητα.
 • Αγοράστε και εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα ασφάλειας για το internet ώστε να αποφεύγετε τους πιο κοινούς κινδύνους.
 • Τέλος μέσω browser ελέγξτε και εμποδίστε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων.
• Όσοι έχετε παιδιά θα πρέπει να ενημερωθείτε περισσότερο ακόμα και να ζητήσετε την συμβουλή ειδικού ώστε να προστατέψετε τους ανήλικους χρήστες από τον εθισμό και τους διάφορους κινδύνους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment