Consumer Reports: Τα 5 καλύτερα smartphones σε θέμα μπαταρίας

Όσο καλό και να είναι ένα smartphone, που σήμερα ομολογουμένως έχουμε πολύ δυνατά specs, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ήταν, είναι και θα παραμείνει η μπαταρία. Εκεί όμως έγκειται και το πρόβλημα των περισσοτέρων. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Consumer Reports είναι ένα αμερικανικό μηνιαίο περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, περιέχει διάφορα tests και αξιολογήσεις προϊόντων και γι αυτό δεν δέχεται διαφημίσεις. Είχε ακουστεί έντονα όταν πριν από κάποια χρόνια πρότεινε την μη αγορά του iPhone 4 λόγω του σκανδάλου «antennagate» ενώ και το 2015 πρότεινε το Samsung Galaxy S5 έναντι του Samsung Galaxy S6. To Consumer Reports δημιούργησε μια λίστα από smartphones με βάση το πόσο καλή μπαταρία έχουν. Η λίστα περιέχει πέντε μοντέλα με ελάχιστα από αυτά να έχουν αποσπώμενη μπαταρία, σε περίπτωση που θέλεις να την αλλάξεις. Αρκετές συσκευές έχουν συμβατότητα με τεχνολογία γρήγορης φόρτισης για να πηγαίνει στο 50% σε μόλις 15 λεπτά.
Στο top 5 έχουμε (κατά σειρά) το Motorola Droid Turbo, υπόσχεται 24 ώρες ομιλίας, δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία αλλά έχει γρήγορη φόρτιση. Φορτίζει ασύρματα μέσω Qi tech και φορά μπαταρία 3900mAh. Επόμενο είναι το Samsung Galaxy S6 Active με 24 ώρες διάρκεια μπαταρίας, μη αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, Qi/PMA wireless charging. Ενσωματώνει μπαταρία 3500mAh.
Η τρίτη θέση ανήκει στο Samsung Galaxy Note 4 με επίσης 24 ομιλίας, αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, χωρίς wireless charging και χωρητικότητα 3220mAh. Τέταρτο είναι το Motorola Droid Turbo 2, με 24 ώρες ομιλίας, μη αποσπώμενη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση, Qi/PMA wireless charging και μπαταρία 3760mAh. Το Droid Turbo 2 έχει την δεύτερη μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά είναι στην 4η θέση της λίστας. Την πεντάδα κλείνει το Samsung Galaxy S5 με 20 ώρες διάρκεια, αποσπώμενη μπαταρία, χωρίς τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, ούτε ασύρματη φόρτιση ενώ έχει μέγεθος 2800mAh
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment