Επίσημη παρουσίαση του νέου LG G5 με αρθρωτή σχεδίαση

Η νέα οθόνη, είναι όπως λέει η LG, τύπου “Always On” και αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να βλέπει την ώρα, την ένδειξη για την μπαταρία και τις διάφορες ειδοποιήσεις χωρίς να είναι απαραίτητο να “ξυπνήσει” την συσκευή του. Σύμφωνα με την LG, ο backlight φωτισμός λειτουργεί μόνο για το συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης, και επομένως η λειτουργία “Always On” δεν απορροφάει περισσότερο από το 0,8% της μπαταρίας ανά ώρα.

Η συσκευή εξοπλίζεται επίσης με αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, με USB Type-C (USB3.0, υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση), με Bluetooth 4.2, NFC και WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual-band ενώ είναι βεβαίως συμβατή με τα ταχύτερα πρότυπα 4G LTE. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 149,4 x 73,9 x 7,7-8,6 χιλιοστά και το βάρος της είναι 159 γραμμάρια.
 Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 8,0 Megapixels με σύστημα φακών wide-angle ενώ στο πίσω μέρος εξοπλίζεται με δύο κάμερες, επίσης με ευρυγώνια συστήματα φακών, με την μία στα 16 Megapixels να προσφέρει σύστημα φακών 75° και την δεύτερη να διαθέτει σύστημα φακών 135° και αισθητήρα 8,0 Megapixels. Το σύστημα με τις δύο κάμερες προσφέρει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS), laser autofocus και LED flash.


Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, το LG G5 διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό, και επομένως είναι εξοπλισμένο με μία υποδοχή, στην οποία ο χρήστης του μπορεί να προσαρμόσει διάφορα αρθρώματα (modules) για να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Η LG, για την ώρα, παρουσίασε δύο αρθρώματα, ωστόσο σύντομα θα παρουσιάσει και άλλα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το πρώτο άρθρωμα έχει την ονομασία CAM Plus, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες του LG G5 στην λήψη φωτογραφιών και video. Το άρθρωμα, μπορεί να ασφαλίσει μέσω της υποδοχής για την μπαταρία, προσφέροντας άνετο κράτημα και grip ενώ παρέχει επιπλέον αυτόματη εστίαση, κλείδωμα έκθεσης ενώ παρέχει επιπλέον φυσικά πλήκτρα για την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση, το κλείστρο, το ζουμ και την λήψη video. Επιπλέον, προσφέρει 1100-1200mAh επιπλέον χωρητικότητας στην μπαταρία.


Το δεύτερο άρθρωμα έχει την ονομασία Hi-Fi Plus with B&O Play. Αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας audio player, που η LG ανέπτυξε σε συνεργασία με την εταιρεία Bang & Olufsen και υποστηρίζει 32-bit, 384KHz high-definition audio playback. Η μικρή αυτή συσκευή μπορεί βεβαίως να προσαρμοστεί ως άρθρωμα στο LG G5, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξεχωριστά, σαν ένας υψηλής ποιότητας DAC που μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε άλλα smartphone ή PC.

Παράλληλα με το κινητό, η LG ανακοίνωσε ορισμένες “companion devices” για το LG G5, που ονομάζει LG Friends. Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε τα:
  • 360 Cam: Συνδέεται στο LG G5 για την λήψη περιεχομένου 360°, διαθέτοντας δύο 13MP wide-angle cameras. Επίσης ενσωματώνει μπαταρία 1200mAh, 4GB μνήμης, τρία μικρόφωνα για λήψη ήχου 5.1-ch. Surround κ.ά.
  • 360 VR: Πρόκειται για ένα Virtual Reality Headset που συνεργάζεται αποκλειστικά με το LG G5. Το VR headset που είναι συμβατό με το πρότυπο Google Cardboard, διπλώνει, για να μεταφέρεται πιο εύκολα και φυσικά είναι συμβατό επιπλέον με περιεχόμενο που έχει τραβηχτεί με την 360 Cam.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment