H Samsung δεν θα φτιάξει SoC για το iPhone 7

apple a9 chip
apple a9 chipH Samsung ήταν εκείνη που είχε αναλάβει να κατασκευάσει επεξεργαστές για την Apple, αλλά η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει για το iPhone 7.  Εκτός από τη Samsung, επεξεργαστές για την Apple κατασκευάζει και η TSMC. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι για το iPhone 7 επεξεργαστές θα κατασκεύαζαν από κοινού η Samsung με την TSMC, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όλα δείχνουν ότι τους επεξεργαστές του επόμενου iPhone θα τους κατασκευάζει αποκλειστικά η TSMC, ή αλλιώς η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.
Ο επόμενος επεξεργαστής της Apple εκτιμάται ότι θα έχει το όνομα A10, μετά τον Α9 του iPhone 6s και iPhone 6s Plus. H παραγωγή του από την TSMC εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2016, προκειμένου να μπορούν να ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία τα νέα iPhone το φθινόπωρο του 2016. Η αρχιτεκτονική του αναμένεται να είναι στα 10 nm, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η TSMC θα αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 820 για την Qualcomm, ενός επεξεργαστή που θα δούμε να βρίσκει τη θέση του σε ποικίλα νέα smartphones και tablets με λειτουργικό Android.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Samsung αναμένεται να δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα από την απόφαση της Apple να εμπιστευθεί αποκλειστικά και μόνο την TSMC.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment