Anomalisa: Στην πιο ανθρώπινη ταινία της χρονιάς δεν πρωταγωνιστεί ούτε ένας άνθρωπος

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει με το «Anomalisa», που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές καθώς και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων. 

anomalisa

Στο υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», νιώθει βαλτωμένος στην πεζή ζωή του. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο Ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του.
Από τον Τσάρλι Κάουφμαν (σεναριογράφο των «Being John Malkovich», «Adaptation», «Eternal Sunshine of the Spotless Mind» και σκηνοθέτη του «Synecdoche, New York») και τον Ντιουκ Τζόνσον, έρχεται ένα μελαγχολικό, σουρεαλιστικό, αστείο stop-motion ταξίδι στο μυαλό ενός άνδρα, που περνά μια σκοτεινή νύχτα της ψυχής πριν αυτή εξελιχθεί σε καφκικό -ή μάλλον καουφμανικό- εφιάλτη.
18 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment