5 τρόποι για να φορτίσετε πιο γρήγορα το iPhone 6s

Δεν έχετε πάντα άπλετο χρόνο και πολύ συχνά το ολοκαίνουριο iPhone 6s σας δεν έχει τα αποθέματα μπαταρίας που χρειάζεστε. Συνήθως χρειάζονται 2 ώρες και 40 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση της συσκευής σας, τι μπορείτε να κάνετε ωστόσο σε λιγότερο χρόνο; Ας δούμε 5 λύσεις που θα σας σώσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Να σημειώσουμε φυσικά ότι κάποιες ισχύουν και για άλλες συσκευές.

1.Βάλτε τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης

Γνωστό το κόλπο σε αρκετούς, ας το μάθουν και οι υπόλοιποι. Η ταχύτητα φόρτισης του iPhone σας επηρεάζεται από την ενέργεια που αυτό ξοδεύει για για τη συντήρηση βασικών λειτουργιών. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Απλά να βάλετε τη συσκευή σε Flight Mode, κάτι που αποτελεί ένα γρήγορο τρόπο για να απενεργοποιήσετε εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο - ακόμη, ακόμη και το Wi-Fi αλλά και τα data. Φυσικά, έτσι θα χάσετε τις δυνατότητες επικοινωνίας της συσκευής σας, αλλά θα μπορέσετε σε λίγο χρόνο να αποκτήσετε πολύτιμο “ζουμί” ενέργειας.

2. Χρησιμοποιήστε ένα φορτιστή 2.1 amp

Αυτό το ξέρατε; Ο φορτιστής 1Α που έχει στο κουτί το iPhone 6s και το iPhone 5s Plus είναι μεν ελαφρύς αλλά δε διακρίνεται για την ταχύτητά του. Δοκιμάστε έναν charger 2.1 amp, όπως αυτούς που π.χ. έχουν τα iPad, για πιο γρήγορη φόρτιση. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι οι φήμες που ισχυρίζονται ότι το να φορτίζετε το iPhone με έναν τέτοιο φορτιστή καταστρέφει την μπαταρία του, αποδεικνύεται ένας μύθος. Κι αυτό γιατί τα iPhone είναι σχεδιασμένα ώστε να διαχειρίζονται άψογα υψηλότερη ταχύτητα από αυτή των φορτιστών που θα βρείτε στη συσκευασία τους, ενώ και η Apple στη λίστα με τις συμβατές συσκευές για τον iPad adapter έχει τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus όπως και παλαιότερα iPhone μοντέλα.

3. Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας με την πρόσοψη προς τα κάτω

Να κάτι που ίσως δεν το είχατε ξανακούσει. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φορτίσετε το iPhone 6s βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει την πρόσοψη στο τραπέζι. Ποιος είναι ο λόγος; Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις και να ανάβουν την οθόνη, έτσι θα εξοικονομήσετε περαιτέρω μπαταρία και η συσκευή σας θα φορτίσει πιο γρήγορα. Αυτό φυσικά είναι ένα καλό tip και για να κρατήσετε περισσότερο τη συσκευή σας με ενέργεια όταν βρίσκεστε μακριά από το φορτιστή της.

4. Βάλτε τη συσκευή σε Low Power Mode

Αν δε θέλετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της λειτουργίας Airplane mode, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φορτίσετε το iPhone σας στο Low Power Mode. Σε αυτή τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιούνται τα αυτόματα downloads, το Siri, η παραλαβή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και άλλα χαρακτηριστικά που στραγγίζουν την μπαταρία σας. Θα βρείτε το feature στο Settings > Battery > Low Battery Mode.

5. Φορτίστε το iPhone σας σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου

Όπως φαίνεται το κρύο κλίμα δεν ευνοεί συνολικά την μπαταρία ιόντων λιθίου της συσκευής σας. Ούτε και η πολλή ζέστη όμως... Υπάρχει και σχετική έρευνα από το Battery University που αναφέρει ότι αν τη συσκευή σας εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, αυτό μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της. Επομένως προσοχή…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment