Στην pole position της πρωτοπορίας η OPPO

Για τους περισσότερους η OPPO είναι ένας ακόμη κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων από την Κίνα, αλλά όσοι έχουν αναζήτησει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εταιρεία με έδρα την πόλη Dongguan γνωρίζουν πως πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων με κύριο χαρακτηριστικά τις πολύ καλές κάμερες που διαθέτουν τα μοντέλα της.

Σίγουρα όμως, κανένας δεν περίμενε πως η OPPO θα παρουσίαζε δύο από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της φετινής MWC, βάζοντας τα γυαλιά στους υπόλοιπους «μεγάλους» της αγοράς. Ας πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Super VOOC Flash Charge

Ή αλλιώς πως να φορτίζεται το smartphone σας σε μόλις 15 λεπτά! Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σε πειραματικό στάδιο, όμως σύμφωνα με την OPPO δεν θα αργήσει να εισαχθεί στις επόμενες προτάσεις της κινέζικης εταιρείας. Μάλιστα, η ίδια η OPPO δηλώνει πως για μια μπαταρία φορτίου 2.500 mAh για τα πρώτα 45% ποσοστά φόρτισης χρειάζονται μόλις 5 λεπτά .

Για να γίνει αυτό η OPPO αναγκάστηκε να επανασχεδιάσει όλα τα στοιχεία που εμπλέκονται στην φόρτιση της συσκευής. Έτσι, φορτιστής, καλώδιο αλλά και μπαταρία έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να υποστηρίξουν την καινούργια τεχνολογία παλμικής φόρτισης χαμηλής τάσης. Όλα τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα με εξαιρετικά υλικά, ενώ η χαμηλή συνεχόμενη τάση των 5V δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης ούτε φθοράς της μπαταρίας. 


H ΟPPO πάντως δεν είναι χθεσινή στην τεχνολογία του Quick Charging. ΤΟ VOOC Fast Charge το οποίο εισήγαγε το 2014 με το Find 7 είχε ήδη δείξει τον δρόμο στην τεχνολογία του Fast Charging και έχει συμβάλει στην πορεία της κινέζικης εταιρείας η οποία διέθεσε πάνω από 17 εκατ. συσκευές μόνο στην κινέζικη αγορά. Η νέα τεχνολογία δεν είναι συμβατή με άλλες συσκευές, αλλά θα μπορεί να υποστηρίζει microUSB και USB Type-C. 

SmartSensor Image Stabilization


Όπως προαναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας, η OPPO φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών που διαθέτουν οι συσκευές της. Έτσι, αυτή η καινοτομία αφορά στην περαιτέρω βελτίωση των ικανοτήτων των φωτογραφικών μηχανών της και ειδικότερα στον οπτικό σταθεροποιητή.

Αρχικά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πως λειτουργούν οι οπτικοί σταθεροποιητές στις συσκευές της αγοράς. Όλοιλοι οι οπτικοί σταθεροποιητές σταθεροποιούν τον φακό σε δύο άξονες, με την έλλειψη τρίτου άξονα να οφείλεται στο περιορισμένο μέγεθος των συσκευών. Η OPPO όμως φαίνεται να καταφέρνει να προσφέρει σταθεροποίηση σε τρεις άξονες, με την βοήθεια μιας τεχνολογίας βασισμένης σε έναν αισθητήρα. Μάλιστα αυτό το καταφέρνει σε χρόνο 15 ms (milliseconds), σε αντίθεση με τους υπόλοιπους σταθεροποιητές που καταφέρνουν την σταθεροποίηση σε 50 ms.

Έτσι καταφέρνει να πετύχει καλύτερη σταθεροποίηση, στο ένα τρίτο του χρόνου και μάλιστα με το 2% λιγότερη ενέργεια από τους «κοινούς» σταθεροποιητές. Τέλος, η ακρίβεια που προσφέρει είναι της τάξεως των 0,3 μm, με τους υπόλοιπους σταθεροποιητές να προσφέρουν ακρίβεια της τάξεως των 3-5 μm.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment