Πως συνδέετε το smartphone σας στην τηλεόρασή!

Όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, δεν είναι τόσο δύσκολο να προβάλλετε φωτογραφίες, βίντεο ή να μεταδόσετε την οθόνη του τηλεφώνου ή του tablet σας στην τηλεόρασή σας. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, σας έχουμε έναν εύκολο οδηγό για τους τρόπους που μπορείτε να συνδέσετε το smartphone ή το tablet σας με μια τηλεόραση. Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας σε μια Smart TV μέσω Wi-Fi

Είναι πολύ εύκολο να συνδέσετε το smartphone σας απευθείας σε μια Smart TV μέσω Wi-Fi. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε streaming διάφορων μέσων από τις Android συσκευές. Μεταξύ των σημαντικότερων κατασκευαστών Smart TV είναι η Samsung, η Sony, η Philips, η LG και η Panasonic. Οι Smart TV των εταιρειών αυτών και όχι μόνο παρέχουν τη δυνατότητα να κάνετε streaming μέσω σύνδεσης των τηλεφώνων και των tablet στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με αυτό που συνδέεται η τηλεόραση.
Μερικοί κατασκευαστές μάλιστα επιτρέπουν επίσης και άμεση ασύρματη σύνδεση με την Smart TV. Για παράδειγμα, οι νεότερες τηλεοράσεις της Sony και της Samsung παρέχουν «screen mirroring», επιτρέποντάς σας να προβάλετε οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη του smartphone σας.
Είναι πολύ απλό να μεταφέρετε φωτογραφίες, βίντεο και να κάνετε streaming το YouTube σε μια Smart TV με Android smartphones και tablets. Ενώ η εφαρμογή YouTube για Android μπορεί να συνδεθεί εύκολα σε μια τηλεόραση μέσω του εικονιδίου ροής, η προβολή φωτογραφιών και βίντεο μπορεί να χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια. Ενώ η παλιά εφαρμογή Συλλογή είχε επιλογή να στείλετε κάθε εικόνα ξεχωριστά μέσω του κουμπιού κοινής χρήσης της τηλεόρασης, αυτή η λειτουργία δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Photos.
Επίσης πολλά smartphones, όπως για παράδειγμα οι συσκευές της Xiaomi και της Huawei έχουν επιλογή ασύρματης προβολής, η οποία βρίσκει εύκολα όσες τηλεοράσεις είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wifi και συνδέεται άμεσα.

Η σωστή εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για streaming όπως η iMediaShare – Photos & Music που είναι πολύ χρήσιμες. Σας επιτρέπουν να μεταφέρετε φωτογραφίες, βίντεο και μουσική από το smartphone ή το tablet σας σε μια Smart TV ή σε άλλες συσκευές με δυνατότητα DLNA, όπως συστήματα ήχου και αποκωδικοποιητές. Με το iMediaShare, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο αρχείου και επίσης να αναπαράγετε στην τηλεόρασή σας το ένα βίντεο μετά το άλλο αυτόματα, βάζοντάς τα σε μια playlist. Μια άλλη επιλογή που παρέχει είναι να εγκαταστήσετε Android εφαρμογές στην ίδια την τηλεόραση.

iMediaShare – Photos & Music
Η μετάδοση μέσω ασύρματου δικτύου συσχετίζεται συνήθως με καθυστερημένη αναπαραγωγή στις Smart TV. Αυτό δεν έχει σημασία τόσο με τη ροή στατικών εικόνων, αλλά μπορεί να κάνει την μετάδοση ενός βίντεο λίγο ενοχλητική.

Χρησιμοποιήστε το Google Chromecast

Στη συνέχεια ο Θεός αποκάλυψε το Google Chromecast. Το λέω αυτό γιατί προσωπικά είμαι μεγάλος fan του μικρού (αλλά θαυματουργού) αυτού gadget. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να μεταδώσετε περιεχόμενο από το Android smartphone ή tablet σας απευθείας στην τηλεόραση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Google Home, την οποία θα βρείτε δωρεάν στο Play Store για να το ρυθμίσετε συνδέοντας το Chromecast στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας. Αυτό ήταν. Έχετε πλέον την πιο πλούσια σε περιεχόμενο και την καλύτερη Smart TV στον κόσμο.

Για αρχή, ένας τρόπος είναι να μεταδώσετε ολόκληρο το περιεχόμενο του τηλεφώνου ή του tablet σας στην TV. Στο μενού της εφαρμογής Google Home, επιλέξτε Cast Screen/Audio (Μετάδοση οθόνης/Ήχου , πατήστε το μπλε κουμπί και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε. Η οθόνη του κινητού σας θα εμφανιστεί στην τηλεόραση και ότι κάνετε στο εξής θα εμφανίζεται και θα ακούγεται κι εκεί, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Google Home
Αλλά αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος μετάδοσης που βρίσκουμε και στις Smart TV. Υπάρχουν κι άλλα εδώ που κάνουν το Chromecast να ξεχωρίζει. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες εφαρμογές που έχουν ενσωματώσει το κουμπί ασύρματης μετάδοσης του Chromecast στις επιλογές τους. Με ένα απλό πάτημα σε αυτό το κουμπί το περιεχόμενο της εφαρμογής μεταδίδεται στην TV. Είτε αυτό είναι φωτογραφίες, είτε ήχος, είτε βίντεο στο Youtube, ακόμη και ταινίες, σήριαλ ή ένας ποδοσφαιρικό αγώνας.
Και το καλύτερο; Όταν για παράδειγμα αρχίσει το streaming μιας ταινίας στην τηλεόραση, η μετάδοση γίνεται απευθείας από το router, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για ότι άλλο θέλετε, να πάρετε τηλέφωνο,να στείλετε SMS, να σερφάρετε, να μπείτε στο Facebook, να παίξετε παιχνίδι κλπ. Ακόμη, υπάρχουν περιπτώσεις, που θα μπορείτε να φύγετε εντελώς από τον χώρο ή να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, χωρίς να επηρεαστεί η μετάδοση έως ότου ολοκληρωθεί.

Χρησιμοποιήστε μια σύνδεση καλωδίου (MHL)

Έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είναι πάντα δυνατή η ροή περιεχομένου από το τηλέφωνό σας στην τηλεόραση μέσω ασύρματης σύνδεσης. Όποιος θέλει να αποφύγει τέτοια προβλήματα θα πρέπει να έχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με την Smart ή την κανονική τηλεόραση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα smartphone ή tablet μέσω μιας υποδοχής HDMI.
Παρόλο που υπάρχουν κάποια tablets με compact έξοδο HDMI, αλλά κι αυτά είναι δύσκολο να βρεθούν, είτε σε mini-HDMI, είτε σε micro HDMI, είναι αδύνατο να βρούμε και να επιλέξουμε smartphone με τέτοια θύρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεφώνων απλά δεν έχουν αρκετό χώρο για τόσο ογκώδη εξαρτήματα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με μια θύρα USB συμβατή με Mobile High-Definition Link (MHL). Το MHL 3.0 επιτρέπει ακόμη και μετάδοση μέσω HDMI περιεχομένου 4K από κινητές συσκευές σε τηλεοράσεις Ultra-HD.

SlimPort (εναλλακτική του MHL για παλαιότερες συσκευές)

Η Google, μαζί με άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων, δεν υποστηρίζουν την σύνδεση μέσω MHL, αλλά μέσω SlimPort. Εκτός από το HDMI, το Slimport μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το USB για την έξοδο του σήματος σε DVI, VGA και DisplayPort. Δυστυχώς, αυτό ήταν μόνο μέχρι το Nexus 6P και το Nexus 5X. Τώρα πλέον δεν υποστηρίζει ούτε έξοδο HDMI, ούτε SlimPort, ούτε MHL.
Οι συσκευές που είναι συμβατές με SlimPort γίνονται όλο και πιο σπάνιες, παρόλα αυτά ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η LG και η HTC, εξακολουθούν να περιλαμβάνουν υποστήριξη MHL και/ή Slimport στα τηλέφωνά τους, αλλά όσο περνάει ο καιρός είναι δύσκολο να βασιστείς σε αυτό. Θα χρειαστεί να κάνετε έρευνα για κάθε συγκεκριμένο τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει για να είστε βέβαιοι.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment