Apple: Δεν εγκαταλείπει τις LCD οθόνες το 2019

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X ήρθε αντιμέτωπη με την αρνητική κριτική ορισμένων καταναλωτών για την αυξημένη τιμή του τηλεφώνου. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της WSJ, ανταποκρινόμενη σε αυτό, η Apple ανέφερε ότι μέσα στα σχέδια παραγωγής για τα επόμενα iPhones υπάρχει η βούληση να υπάρχει ένα μοντέλο με φθηνότερη LCD οθόνη, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλότερη τιμή των smartphones της.
Η Apple ελπίζει ότι τα μοντέλα με LCD οθόνη θα αντισταθμίσουν την πλειοψηφία των πωλήσεων του iPhone που θα κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο. Φημολογείται βέβαια για αρκετό καιρό ότι η Apple προετοιμάζει ένα iPhone χαμηλού κόστους 6,1 ιντσών για τις αγορές που το θέλουν σε χαμηλότερη τιμή. Αλλά το νέο εδώ είναι ότι η Apple, στην πραγματικότητα, ετοιμάζει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό συσκευών αυτού του μοντέλου από ότι αναμενόταν. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι η Apple μάλλον θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο οθόνης σε τουλάχιστον ένα μοντέλο και το επόμενο έτος, το 2019, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Ο προγραμματισμός της παραγωγής υποδηλώνει ότι η πλήρης μετάβαση σε OLED οθόνες είναι πιθανό να καθυστερήσει περισσότερο από ότι πίστευαν σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας πριν από ένα χρόνο και σύμφωνα με τους αναλυτές, το iPhone X με OLED οθόνη έκανε πολύ λιγότερες πωλήσεις από τις αρχικές προβλέψεις τους, κάτι που οφείλεται κυρίως στην τιμή των 999 δολαρίων που κοστίζει. Τα μοντέλα της Apple με τις κορυφαίες πωλήσεις εξακολουθούν να είναι αυτά που φέρουν LCD πάνελ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το iPhone 7, το iPhone 8 με τιμή από $ 699 και το iPhone 8 Plus που η τιμή του ξεκινά από τα $ 799.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment