ASUS VivoWatch BP: Πιεσόμετρο καρπού και fitness tracker watch

H ASUS στην Computex 2018 που διοργανώνεται στην Taiwan ανακοίνωσε το VivoWatch BP (HC-A04), το τελευταίο wearable της εταιρείας με ενσωματωμένους αισθητήρες που μετρούν την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη. Για να επιτύχει ακριβή αποτελέσματα και μετρήσεις η εταιρεία επέλεξε συνδυασμό αισθητήρων ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG – electrocardiogram) και φωτοπληθυσμογραφίας (PPG – photoplethysmography). Το VivoWatch BP υπολογίζει την αρτηριακή πίεση μέσα σε 15 δευτερόλεπτα πιέζοντας το ειδικό πλήκτρο επάνω στην όψη του «έξυπνου» ρολογιού. 
Επίσης, καταγράφει επιμέρους δεδομένα που αφορούν την κατάσταση της υγείας του χρήστη, όπως οι παλμοί της καρδιάς, η ποιότητα του ύπνου, ο δείκτης στρες και οι αθλητικές δραστηριότητες. Το νέο μοντέλο ενσωματώνει LCD οθόνη αφής και συνδέεται μέσω smartphone με Bluetooth. Ο χρήστης μπορεί να προβάλει όλα τα δεδομένα του στη συνοδευτική εφαρμογή που θα κατεβάσει στο κινητό του. 
Σύμφωνα με την εταιρεία το ASUS VivoWatch BP αποτελεί ένα μετρητή πίεσης 70% μικρότερο σε μέγεθος και 50% ελαφρύτερο από τα κοινά πιεσόμετρα καρπού της αγοράς, που συνδυάζει ταυτόχρονα και fitness tracker, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τις 28 ημέρες με «κανονική» χρήση. Επιπρόσθετα, η νέα συσκευή φέρει IP67 πιστοποίηση για αντοχή στην υγρασία και στη σκόνη, και προσφέρει GPS tracking που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται την τοποθεσία του με τους συγγενείς του. Το VivoWatch BP θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα (Black, Gray, Green, Blue, Maroon) σε τιμή $169. Αρχικά, θα διατεθεί στις αγορές της Ασίας τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment