Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων,

Το iOS 12 βελτιώνει τις “Do Not Disturb” λειτουργίες, ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους με τις iOS συσκευές, ελέγχοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα απασχολούνται σε αυτές.
Υπάρχουν άνθρωποι που απενεργοποιούν τη συσκευή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου ενώ μπορεί οι περισσότεροι να την έχουν ενεργοποιημένη. Το να ξυπνάμε μέσα στη νύχτα από τις ειδοποιήσεις, τον ήχο τους αλλά και την ενεργοποιημένη οθόνη της οποίας το φως μας ξυπνάει, είναι κάτι συνηθισμένο και δε βοηθάει στο να κοιμόμαστε ομαλά. Αυτό σκέφτηκε η Apple και παρουσίασε τη λειτουργία “Do Not Disturb During Bedtime”, κατά την οποία η οθόνη παραμένει σκοτεινή και το μόνο που φαίνεται είναι η ώρα, η ένδειξη της μπαταρίας αλλά και οι ειδοποιήσεις με τρόπο που δε θα μας ενοχλεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μια λειτουργία την οποία διαθέτουν εδώ και χρόνια οι ανταγωνιστές της Apple, με την ονομασία “Always On Display”.
Επίσης, μπορούμε να τροποποιήσουμε τη διάρκεια που θα έχει η λειτουργία “Do Not Disturb”, όπου μπορούμε να ορίσουμε να διαρκέσει μια ώρα ή και μέχρι μιας συγκεκριμένης ώρας, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε να διαρκέσει μέχρι να αποομακρυνθούμε από την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε και μέχρι να ολοκληρωθεί κάτι το οποίο έχουμε προγραμματίσει στο Calendar app όπως ένα meeting.
dnd notf2
Όσον αφορά τις ειδοποιήσεις, υπάρχει πλέον η λειτουργία “Instant Tuning” με την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνουμε από κάθε μια εφαρμογή. Έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις από κάποιο app αλλά και να μην τις εμφανίζει στην οθόνη όταν είναι κλειδωμένη, παρά μόνο μέσα στο στο κέντρο ειδοποιήσεων επιλέγοντας “Send to Notification Center”. Με τον τρόπο αυτό δε θα αποσπάται η προσοχή μας από κάτι που κάνουμε με το να “πεταχτεί” η ειδοποίηση και να αρπάξουμε τη συσκευή μας για να διαβάσουμε ό,τι έχουμε λάβει.
dnd notf3
Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα που έχουμε στο iOS είναι η δυνατότητα για ομαδοποίηση των ειδοποιήσεων ανάλογα με το είδος τους. Όλοι μας λαμβάνουμε ειδοποιήσεις που μπορεί να είναι από μηνύματα κειμένου, ειδοποιήσεις από το ημερολόγιο, το Facebook, Twitter, Instagram και άλλα, τα οποία εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, κάτι το οποίο υστερεί οργάνωσης. Πλέον, οι ειδοποιήσεις οργανώνονται ανά κατηγορία και μπορούμε να ανοίξουμε την κάθε ομάδα ειδοποιήσεων και να δούμε τι έχουμε λάβει. Αυτή η λειτουργία ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να μη σπαταλάμε χρόνο στην αναζήτηση των ειδοποιήσεων μιας και πλέον οι ομάδες των ειδοποιήσεων φαίνονται να εξυπηρετούν καλύτερα.
dnd notf4
Επιπλέον, οι γονείς στο iOS 12 θα μπορούν να ελέγχουν μέσω του Family Sharing συστήματος της Apple και της λειτουργίας “Allowances”, για να παρακολουθούν το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά τους στα iPhone και iPad καθώς και το πόσο χρόνο ξοδεύουν στα video games, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διασκέδαση έτσι ώστε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να περιορίσουν τη χρήση τους εαν αυτά υπερβούν τα όρια.
dnd notf5
Τέλος, μέσα από την επιλογή “Content and Privacy Restrictions” οι γονείς θα ελέγχουν το ποιές εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα τις χρησιμοποιούν. Οι περιορισμοί αυτοί υπάρχουν για να γίνεται σωστή χρήση των συσκευών από τα παιδιά δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο στους γονείς για να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους στα iPhone και iPad.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment