Η Huawei θέλει Kirin OS βασισμένο στο Linux

Η Huawei ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία την εβδομάδα που έρχεται και αυτή όπως φαίνεται θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, το Kirin OS, το οποίο θα “τρέχει” στο Honor Play και θα είναι βασισμένο στο Linux. Ο CEO της Huawei, Yu Chengdong (Richard Yu), ανακοίνωσε πως η πρωτοπορία αυτής της τεχνολογίας θα έχει να κάνει με την ταχύτητα των smartphone, η οποία θα κάνει τους χρήστες να νιώθουν πως “πετάνε στον ουρανό”. 
Θα πρέπει να τονίσουμε πως εφόσον ο πυρήνας του νέου λειτουργικού συστήματος της Huawei βασίζεται στο Linux, τότε το θέμα της ταχύτητας αναμένεται να είναι από τα highlights της προσπάθειας αυτής, εφόσον φυσικά συνοδευτεί και από το ανάλογο hardware. Αυτή η κίνηση από τη μεριά της Huawei δε σημαίνει πως θα εγκαταλείψει το Android, εκτός απροόπτου, αλλά μπορεί να θεωρεί πως θα ήταν καλό να υπάρχει ένα “plan B” σε περίπτωση που κάποια στιγμή έχει αναπτύξει το Kirin OS σε τέτοιο βαθμό, που η ωριμότητά του το θέσει ικανό για μια ομαλή μετάβαση χωρίς τριγμούς. Ειδικά μετά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη ZTE και τις Η.Π.Α, για το οποίο είχε κατηγορηθεί και η ίδια σε σημείο που ο επικεφαλής του FBI ζητούσε από τους καταναλωτές να μην αγοράζουν συσκευές των ZTE και Huawei, μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να σταματήσει η συνεργασία της Huawei με τη Google.
 Όπως και να έχει, είναι μια κίνηση από τη Huawei που αναμένεται με ενδιαφέρον μιας και η δυναμική της εταιρείας σε κάθε τομέα που ασχολείται είναι τέτοια, που κάθε πρωτοβουλία για κάθε τι νέο που μπορεί να ωφελήσει τους καταναλωτές και τη βιομηχανία των smartphone, είναι ευπρόσδεκτη. Μένει να διαπιστώσουμε το τι ετοιμάζει η ίδια η εταιρεία για το νέο λειτουργικό σύστημα που φημολογείται πως θα δούμε σύντομα
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment