Νέες πληροφορίες και φωτογραφία του Galaxy S8

Αρχικά στο άρθρο του στην ιστοσελίδα VentureBeat, ο evleaks επιβεβαιώνει αρκετές από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει μέχρι σήμερα, συνοδευόμενες από μια φωτογραφία ενός από τα δύο μοντέλα που προτίθεται να κυκλοφορήσει η Samsung όπως και πέρσι. Έτσι, η Samsung ετοιμάζει δύο μοντέλα με οθόνες αρκετά μεγαλύτερες από αυτές της προηγούμενης γενιάς και συγκεκριμένα στις 5,8 και 6,2 ίντσες, αλλά και με διαφορετική αναλογία διαστάσεων 18,5:9 η οποία διαφοροποιείται ελαφρώς από την συνήθη 16:9 που συναντάμε τις περισσότερες φορές. Η οθόνη και στα δύο μοντέλα θα θεωρείται εξέλιξη αυτής που βλέπουμε στο Galaxy S7 edge, καταλαμβάνοντας όμως αρκετά περισσότερο χώρο από την εμπρόσθια όψη και συγκεκριμένα το 83%. Αυτό γίνεται εφικτό εκτός από τις διαστάσεις της συσκευής, και με τον αισθητό περιορισμό των περιθωρίων στο πάνω και κάτω μέρος, ενώ ειδικότερα στο κάτω μέρος δεν υπάρχει για πρώτη φορά κεντρικό κουμπί Home. Έτσι και κρίνοντας από τη φωτογραφία, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μετακινείται στο πίσω μέρος και δίπλα από την κύρια κάμερα, μια θέση που σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της οθόνης, θα είναι η ευαισθησία της στην πίεση και στα πρότυπα του Force Touch του iPhone, με ενεργοποίηση διαφορετικών λειτουργιών ανάλογα με τη δύναμη που πατάει ο χρήστης την οθόνη.
 Στον τομέα των επιδόσεων, το δημοσίευμα κάνει λόγο για 11% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το Galaxy S7 και 23% στον τομέα των γραφικών επιδόσεων ενώ η αυτονομία αναμένεται κατά 20% καλύτερη. Ειδικά στον τομέα της αυτονομίας, το στοίχημα της Samsung είναι μεγάλο αν επιβεβαιωθούν οι χωρητικότητες των 3.000mAh για το μοντέλο με την οθόνη των 5,8 ιντσών, και των 3.500mAh για το μοντέλο με την οθόνη των 6.2 ιντσών. Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν από 4GB μνήμη ενώ ο ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος θα είναι τα 64GB, με δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD κάρτας ακόμα και με 256GB επιπλέον. Η παρουσία του Snapdragon 835 θεωρείται δεδομένη όπως επίσης και μιας νέας έκδοσης του Exynos SoC, ανάλογα με τη χώρα όπως ίσχυε και πέρσι. Για τη φόρτιση, στο κάτω μέρος διακρίνουμε στη φωτογραφία μια USB Type-C θύρα. Δίπλα της ακριβώς βλέπουμε και την παρουσία τελικώς της κλασσικής θύρας ακουστικών, με τη Samsung πιθανότατα να αλλάζει γνώμη και να την προσθέτει στον τελικό σχεδιασμό, παρά την αρχική φημολογία που δημιούργησε αντιδράσεις. Η κύρια κάμερα θα στηρίζεται και πάλι στην τεχνολογία Dual Pixel, έχοντας διάφραγμα f/1.7, και με την ανάλυσή της να παραμένει στα 12MP, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρχει βελτίωση στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο σε σχέση με το Galaxy S7. Αντίθετα όμως, η εμπρόσθια κάμερα αναβαθμίζεται στα 8MP για πολύ καλύτερες selfies και θα συνοδεύεται από μια δεύτερη υπέρυθρη κάμερα, ίδια μ' αυτή του Galaxy Note 7 που θα επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση στη συσκευή με αναγνώριση της ίριδας.
Ακόμα ένα αποκλειστικό κουμπί πάνω στη συσκευή θα ενεργοποιεί το Brixby, ένα νέο ψηφιακό βοηθό, αποτέλεσμα πρόσφατης εξαγοράς της Samsung και ο οποίος θα είναι ικανός να απαντά ακόμα και σε σύνθετα ερωτήματα. Άλλες πληροφορίες του evleaks αναφέρουν ότι θα διατεθεί μεταξύ άλλων ένα ειδικό αξεσουάρ dock που θα μετατρέπει το Galaxy S8 σε υπολογιστή στα πρότυπα του χαρακτηριστικού Continuum των Windows Phone. Η παρουσίαση της συσκευής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, με την παγκόσμια κυκλοφορία να έχει οριστεί για τις 21 Απριλίου. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στις τιμές των δύο μοντέλων που θα είναι σημαντικά πιο ακριβά από τους προκατόχους του. Συγκεκριμένα το μοντέλο των 5,8 ιντσών κατά το VentureBeat θα κοστίζει €799 και το μοντέλο των 6,2 ιντσών θα κοστολογείται στα €899.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment