Nokia P1: high-end smartphone της εταιρείας;

Αν και η Nokia δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως την ύπαρξη του Nokia P1 smartphone, νεότερες πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει τη συσκευή στην έκθεση MWC 2017, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, το Nokia P1 βασίζεται στο Sharp Aquos Xx3, που βλέπετε παρακάτω, ένα smartphone το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν από ένα χρόνο περίπου στην Ιαπωνία. Ωστόσο λέγεται ότι το smartphone της Nokia θα έχει πολύ ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα Snapdragon 835 SoC6GB RAM και 256GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.
Στο πίσω μέρος, ίσως τοποθετηθεί κάμερα 22.6MP και θα διαθέτει πιστοποίηση IP57, καθιστώντας το ανθεκτικό έναντι του νερού και της σκόνης. Θα διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών με Gorilla Glass Glass 5, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και μια μπαταρία των 3.500 mAh με δυνατότητες γρήγορης φόρτισης. Θα καταφθάσει με Android 7 Nougat και οι πληροφορίες θέλουν να κυκλοφορεί σε αρκετά υψηλή τιμή. Συγκεκριμένα, η έκδοση των 128GB θα φθάσει τα $800, ενώ η έκδοση των 256GB τα $950. Η HMD Global, η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εμπορική προώθηση των συσκευών της Nokia, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην έκθεση.
Επιπλέον, η Foxconn, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των συσκευών, εξαγόρασε την Sharp πέρυσι, επομένως η πληροφορία πως το P1 θα βασίζεται σε ένα Sharp smartphone, φαντάζει έγκυρη. Μέχρι σήμερα, η Nokia έχει παρουσιάσει το Nokia 6 για την αγορά της Κίνας, αν και στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζεται και η παγκόσμια έκδοσή του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment