Apple iPhone X: Οθόνη 5,8 ιντσών και προηγμένοι αισθητήρες

Αναλυτές της Wall Street θεωρούν ότι το αναμενόμενο, επετειακό iPhone της Apple θα ενσωματώνει οθόνη 5,8 ιντσών που θα «τυλίγει» το σώμα της συσκευής και μια σειρά προηγμένων αισθητήρων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση της Cowen and Company, η οποία ανάλυση απευθύνεται σε επενδυτές και διέρρευσε στην ιστοσελίδα Apple Insider, η Apple θα λανσάρει κατά τη διάρκεια του 2017 τρεις νέες συσκευές εκ των οποίων η μία χαρακτηρίζεται iPhone X. Αυτή ακριβώς η συσκευή θα διαθέτει OLED οθόνη 5,8 ιντσών με κυρτά άκρα αφού στην ανάλυση αναφέρεται ότι η «οθόνη θα τυλίγει το σώμα της συσκευής». Οι υπόλοιπες δύο συσκευές με οθόνες διαγωνίου στις 4,7 και 5,5 ίντσες θα αποτελούν μέλη της σειράς iPhone 7s, η οποία θα προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις στα υπάρχοντα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Μάλιστα, στην ανάλυση της Cowen and Company γίνεται λόγος για την πιθανότητα η Apple να επιλέξει τη χρήση OLED οθονών και στα μικρότερα μοντέλα της, ανάλογα με την ικανότητα προμήθειας τέτοιων panels που θα έχει η Samsung.
Προγενέστερες αναλύσεις ήθελαν τα μοντέλα της σειράς iPhone 7s να διατηρούν τις οθόνες LCD των υπαρχόντων μοντέλων. Σε ότι αφορά το μοντέλο των 5,8 ιντσών, το iPhone X δηλαδή, πιστεύεται ότι κύρια τμήματα του εξοπλισμού της συσκευής, όπως το ακουστικό, η FaceTime κάμερα και ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID, θα βρίσκονται ενσωματωμένα στην OLED οθόνη επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία μίας συσκευής που το εμπρόσθιο τμήμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από την οθόνη. Σε αυτό το πλαίσιο οι συντάκτες της ανάλυσης εικάζουν ότι η Apple θα επιλέξει και έναν νέο αισθητήρα Touch ID. Στον τομέα των χρησιμοποιούμενων modems η Apple θα συνεχίσει να μοιράζει την προτίμησή της ανάμεσα στις Intel και Qualcomm. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της ανάλυσης όπου γίνεται λόγος για προσθήκη στο iPhone X ικανότητας αναγνώρισης προσώπου και κινήσεων χρησιμοποιώντας αισθητήρα laser και αισθητήρα υπέρυθρων δίπλα στην εμπρόσθια κάμερα.
Επιπλέον, η συσκευή θα διαθέτει και ικανότητα ασύρματης φόρτισης, χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο εξειδικευμένη αναφορά. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η θέση της ανάλυσης ότι τόσο η οθόνη OLED των 5,8 ιντσών όσο και ο νέος σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος ενδέχεται να αποδειχθούν προβληματικά. Η πρόβλεψη κυκλοφορίας τριών μοντέλων iPhone εντός του 2017 δεν είναι εντελώς καινούργια. Ωστόσο, άλλες αναλύσεις τοποθετούν το τρίτο μοντέλο σε χαμηλότερη κλίμακα αφού εικάζουν ότι η διαγώνιός του θα κινείται στις 5,1 ή 5,2 ίντσες. Επιπλέον, οι περισσότερες αναλύσεις κάνουν λόγω για συσκευή iPhone 8 ενώ εδώ η επετειακή συσκευή της Apple αποκαλείται iPhone
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment