Φέτος με νέα προιόντα είναι η χρονιά της Apple

Το 2017 και επίσημα έφτασε και όλοι μας περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η εταιρεία για τους επόμενους 12 μήνες.Αυτή η χρονιά είναι η 10η επέτειος του iPhone καθώς και τα εγκαίνια του νέου «διαστημικού» κεντρικού κτιρίου της Apple στο Cupertino. Εκεί πλέον θα γίνονται πλέον τα περισσότερα event της σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο 1000 θέσεων.
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι περιμένουμε να δούμε από την εταιρεία αυτό τον νέο χρόνο.

iPhone 8 – iOS 11

apple2 Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για το επερχόμενο λανσάρισμα του iPhone που δεν ήταν παράγοντας το 2016 με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Αρχικά και αν επαληθευτούν οι φήμες η Apple δεν πρόκειται να αναβαθμίσει το iPhone SE, το μόνο 4 ιντσών iPhone της στην αγορά, και αυτό από μόνο του θα ωθήσει πολλούς να σκεφτούν διαφορετικά το πως θα κινηθούν αγοραστικά φέτος.
Την ίδια στιγμή η Apple φαίνεται πως πειραματίζεται με μεγαλύτερες οθόνες για τα iPhone της με τις τελευταίες διαρροές να μιλάνε για ένα τελείως νέο μοντέλο – άτυπα έχει ονομαστεί ως επετειακό – που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 5.8 ίντσες με μια OLED με καμπύλες οθόνη.
Στο ίδιο μήκος κύματος δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν μια ασύρματη φόρτιση, ένα νέο design με σασί από γυαλί, ενσωματωμένο Home Button και πολλά ακόμη.
Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ακόμη για το τι μας ετοιμάζει η Apple – ως είθισται η εταιρεία έτσι και αλλιώς με κάθε νέα σειρά δοκιμάζει πάνω από 4 πρωτότυπα iPhone πριν καταλήξει κάπου – πάρα αυτά όλοι συμφωνούν πως η αναβάθμιση φέτος του iPhone θα είναι σημαντική.
Επίσης περιμένουμε τον Ιούνιο στο WWDC να έχουμε μια πρώτη εικόνα του iOS 11 – Του νέου λογισμικού της Apple – O όρος επαυξημένη πραγματικότητα ίσως γίνει ένα από τα highlight της έκδοσης αυτής.

iPad

apple3
Πίσω τον Αύγουστο ο αρκετά αξιόπιστος αναλυτής της KGI ανέφερε πως η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει 3 νέα μοντέλα μέσα στο 2017. Αν επαληθευτεί αυτή η αναφορά, τότε περιμένουμε ένα δεύτερης γενιάς 12.9 ιντσών iPad Pro, ένα “οικονομικό” 9.7 ιντσών iPad και ένα νέο iPad Pro με μια οθόνη στις 10.5 ίντσες που θα αποτελέσει την νέα είσοδο σε αυτή την κατηγορία και μπορεί να αντικαταστήσει το 9.7 ιντσών iPad Pro που παρουσίασε η Apple τον περασμένο Μάρτιο.
Το Νοέμβριο αναφορά του Digitimes ανέφερε για αυτό το 10.5 ιντσών iPad ενώ λίγο αργότερα το Macotakara έκανε λόγο για ένα 10.9 ιντσών νέο μοντέλο. Και οι δύο αναφορές συμφώνησαν πως η νέα αυτή iPad συσκευή θα έχει μια λεπτότερη υπογραφή μιας και τα bezels θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό που η σχεδιαστική του υπογραφή θα είναι παρόμοια με αυτή του 9.7 ιντσών iPad Pro και παρά την μεγαλύτερη οθόνη που θα έχει.
Πότε θα τα δούμε; Ο Μάρτιος είναι μια καλή ημερομηνία για ένα τέτοιο λανσάρισμα όπως μας έχει δείξει η ιστορία. Μια αναφορά όμως τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για το A10X chip που μπορεί να δημιουργήσουν καθυστερήσεις στην παραγωγή των νέων iPad.
Αν και περιμένουμε να δούμε φέτος το πρώτο iPhone με μια OLED oθόνη η έκθεση της KGI κάνει λόγο πως στο iPad μια τέτοια οθόνη θα έρθει μάλλον το 2018 και όχι φέτος.

Mac – macOS 10.13

apple4
Με το πρόσφατο λανσάρισμα των νέων 2016 MacBook Pro και την συνεργασία με την LG για τις νέες 4K και 5Κ oθόνες, περιμένουμε το 2017 να δούμε αναβαθμίσεις στα υπόλοιπα Mac με το iMac να έχει προτεραιότητα όπως όλα δείχνουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε αναβαθμίσεις και στα MacBook φέτος. Αν και το 12 ιντσών MacBook και τα νέα MacBook Pro είναι πολύ νέα μηχανήματα το Bloomberg ανέφερε πως η Apple θα τα αναβαθμίσει εσωτερικά φέτος εστιάζοντας περισσότερο στις αποδόσεις τους.
Το iMac αναμένεται να αναβαθμιστεί με νέα κάρτα γραφικών και εισαγωγή θυρών USB-C.
Σε όλα αυτά βέβαια τον ρόλο της θα παίξει και η Intel με τα Mac Pro να είναι τα μηχανήματα που άμεσα χρειάζονται αναβάθμιση!!
Τι γίνεται με το Mac Mini; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το τι σκέφτεται η Apple για αυτή την σειρά που συνεχίζει να έχει πάρα πολλούς οπαδούς….
Φυσικά στο WWDC τον Ιούνιο αναμένεται να έχουμε και μια πρώτη παρουσίαση και επαφή με το macOS 10.13.

Touch Bar και Touch ID σε ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο

apple5
Η Apple φέρετε να έχει ήδη συνεργαστεί με την startup Sonder, μια εταιρεία που δημιουργεί δυναμικά E Ink πληκτρολόγια. Αυτό από μόνο του έκανε πολλούς να πιστεύουν πως η Apple σχεδιάζει να λανσάρει νέα Mac laptrops με ένα εξολοκλήρου τέτοιο δυναμικό πληκτρολόγιο για το 2018.
Με βάση το παραπάνω δεν θα μας κάνει εντύπωση αν η Apple παρουσιάσει ακόμη και φέτος ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο αν όχι με ενσωματωμένη την τεχνολογία της Sonders τότε με ένα Touch Bar και Touch ID.

Apple Watch

apple6
Με την πρόσφατη εισαγωγή της Series 2 για το Apple Watch και το Nike+ μοντέλο πήραμε μια γεύση από το πως η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίζει την wearable συσκευή της.
Πέρυσι λοιπόν η εταιρεία αποχαιρέτησε την χρυσή έκδοση και παρουσίασε στο κοινό μια πιο προσιτή λύση με ένα κεραμικό μοντέλο ενώ παράλληλα έριξε και στην αγορά ένα οικονομικότερο Series 1 Apple Watch.
Κάτι ανάλογο λοιπόν περιμένουμε μάλλον να δούμε φέτος με ένα Series 3 Apple Watch παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη πολλές διαρροές για κάτι τέτοιο.
Στον τομέα του λογισμικού και εκεί το WWDC τον Ιούνιο θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να έχουμε μια πρώτη εικόνα.

Apple TV / Siri Speaker

apple7
Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πολλά για την επερχόμενη αναβάθμιση του Apple TV. H Apple συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με εταιρείες περιεχομένου ενώ πλέον εστιάζει και στην δημιουργία δικού της περιεχομένου συνυφασμένου και με το Apple Music.
Και εδώ στο WWDC τον Ιούνιο θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις νέες προσθήκες στο tvOS 11.
Στο περσινό WWDC η Apple έδωσε ένα Siri SDK στους προγραμματιστές μια κίνηση που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως η εταιρεία ετοιμάζεται να δώσει μια απάντηση στις Amazon Echo/Google Home συσκευές παρουσιάζοντας μια εντελώς νέα συσκευή.
Αναφορές για αυτό υπάρχουν πολλές με το Bloomberg πρόσφατα να υποστηρίζει πως η Apple ήδη κάνει διάφορα τεστ σε μια πρωτότυπη τέτοια συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος.

BeatsX

apple8
Τα AirPods είναι πλέον γεγονός αλλά έχουμε ακόμη μια συσκευή που θα ενσωματώσει το νέο W1-Chip της Apple και που ακούει στο όνομα BeatsX. Οι αναφορές κάνουν λόγο για κυκλοφορία τους στην αγορά κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο. Δεν θα είναι χωρίς καλώδιο τελείως, θα έχουν παρόμοια τιμή με τα AirPods, αλλά θα έχουν μια μεγαλύτερη αυτονομία που θα αγγίζει τις 8 ώρες, lightning φόρτιση και μεγαλύτερη παραμετροποίηση σε σύγκριση πάντα με τα AirPods. Φυσικά θα επωφελούνται και αυτά από όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το νέο W1 Chip της Apple.

Campus 2

apple9
H Apple αναμένεται να μετακινήσει 13,000 εργαζομένους της στο νέο και πάρα πολύ εντυπωσιακό campus της φέτος. Εκεί θα στεγαστούν τα κεντρικά της Apple καθώς και αρκετές από τις μελλοντικές παρουσιάσεις της.
Το εν λόγω κτίριο ήταν ένα από τα όνειρα του Steve Jobs που φέτος και μάλλον προς το τέλος αυτού του μηνός ίσως το δούμε να ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του. Ένα αριστουργηματικό κτίριο από κάθε άποψη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment