LineageOS, ο διάδοχος του CyanogenMod, θα υποστηρίζει πάνω από 80 συσκευές

Η Cyanogen είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ότι θα βάλει οριστικό τέλος στις υπηρεσίες και στο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των «nightly builds» στις 31 Δεκεμβρίου, όπως και έγινε.
Πλέον, οι πρώην developers του CyanogenMod, ετοιμάζονται πυρετωδώς να διαθέσουν τις πρώτες εκδόσεις του LineageOS βασισμένες στο Android, κάτι που σηματοδοτεί μια νέα αρχή στο κόσμο των custom Roms. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του νέου λειτουργικού, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες επίσημες εκδόσεις οι οποίες θα υποστηρίζονται από περισσότερες από 80 διαφορετικές συσκευές, με τις αναβαθμίσεις να έρχονται μια φορά την εβδομάδα.
Οι προγραμματιστές συστήνουν να προχωρήσετε σε μια «καθαρή εγκατάσταση», διαγράφοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα δεδομένα της συσκευής πριν εγκαταστήσετε το LineageOS. Η αλλαγή ονομασίας ήρθε μετά από τον διαχωρισμό της ομάδας από την Cyanogen Inc. Ο ίδιος ο Steve Kondik, είχε αναφερθεί στα προβλήματα της Cyanogen, μέσα από τη δική του οπτική γωνία.
Μια σημαντική διαφορά του LineageOS, είναι ότι αυτό θα κυκλοφορήσει ως ένα «unrooted» λειτουργικό σύστημα. Αν θελήσετε να προβείτε στο rooting της συσκευής σας, αυτό καθίσταται εφικτό μέσω ενός ξεχωριστού .zip αρχείου, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που θα εγκαθιστούσατε το Google Play και άλλα Google apps στο CyanogenMod ή σε άλλες custom ROMs.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment