Το ικανοποιητικο αλλά βολικό Xiaomi Mi5s

Η εκρηκτική ανάπτυξη της Xiaomi τα τελευταία 6 χρόνια έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρίας, σύμφωνα πάντα με τον διευθύνον σύμβουλό της. Αυτό βέβαια ωφέλησε εμάς σαν καταναλωτές επειδή εδώ και καιρό απολαμβάνουμε εξαιρετικής ποιότητας συσκευές σε τιμές πολύ μικρότερες από αυτές που συναντάμε στον ανταγωνισμό.
Στα χέρια μου έφτασε το Xiaomi Mi5s, η απόρροια της μέχρι τώρα πολιτικής του Κινεζικού κολοσσού. Ακολουθώντας την τακτική που αρχίζει να καθιερώνεται στην Ανατολή και θέλει βελτιωμένες εκδόσεις ανά εξάμηνο και όχι ανά έτος, το Mi5s έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα των high-end συσκευών της Xiaomi και όχι για να διαδεχθεί το Mi5. Όσοι είστε δηλαδή κάτοχοι του Mi5 δε χρειάζεται να θορυβηθείτε, ούτε να αισθανθείτε αδικημένοι. Οι κινήσεις αυτές γίνονται περισσότερο για να κινείται η αγορά Εμφανισιακά το κινητό είναι ένα κόσμημα. Το ενιαίο μεταλλικό σώμα διακόπτεται μόνο από τις γραμμές τις κεραίας και στολίζεται από diamond-cut άκρες σε όλο το μήκος και το πλάτος του, ακόμη και στα φυσικά πλήκτρα.
Η συσκευή είναι λεπτή, έχει όμορφες καμπύλες στην πλάτη της, η μεταλλική ματ υφή της όμως στα δικά μου χέρια το μεταμορφώνει σε ένα πανέμορφο…σαπούνι. Στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο γρίλιες από τις οποίες η μία είναι το ηχείο το οποίο έχει πολύ τυπικές επιδόσεις. Το μοναδικό πλήκτρο στην πρόσοψη αν και μοιάζει, δεν είναι φυσικό αλλά είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν είναι ο γρηγορότερος αισθητήρας που έχω συναντήσει αλλά τη δουλειά του την κάνει μια χαρά. Το Mi5s έρχεται με οθόνη 5.15 ιντσών η οποία χωράει στο μικρό συνολικά μέγεθος της συσκευής με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ λεπτά και ερωτεύσιμα bezels. Το πάνελ είναι τύπου IPS LCD και η ανάλυση είναι Full HD. Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη οθόνη με εκπληκτική ευκρίνεια και φανταστικά ζωντανά χρώματα. Οι γωνίες θέασης αρκετά πλούσιες και η φωτεινότητα ικανοποιητικά υψηλή. Νομίζω ότι στο σύνολό της η οθόνη είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η μπαταρία των 3.200mAh φορτίζει αρκετά γρήγορα αφού χρησιμοποιεί συνδεσμολογία USB Type-C. Όσον αφορά την αυτονομία, μου έβγαλε μία ημέρα χρήσης, ακόμα και όταν το ζόρισα. Η αλήθεια είναι ότι είχα καλομάθει με την μπαταρία-τέρας του RedMi Note 4 και λίγο μου κακοφάνηκε. Το Mi5s έρχεται με το πανίσχυρο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 821, ο οποίος αποτελείται από έναν υψηλά χρονισμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή και την Adreno 530 στα γραφικά. Στο 64GB μοντέλο που έχω στα χέρια μου υπάρχουν διαθέσιμα 3GB RAM, υπάρχει ωστόσο μοντέλο με 128GB και 4GB RAM. Επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος δεν υπάρχει αλλά το slot στο πλάι μπορεί να φιλοξενήσει 2 SIM. Το Mi5s αυτή τη στιγμή διαθέτει την 6.0.1 έκδοση του Android μαζί με το MiUI 8.0 skin της Xiaomi. Απαλλαγμένο από περιττή σαβούρα, κινέζικες διαφημίσεις και άλλα τέτοια…όμορφα, το UI πετάει.
Ούτε κολλήματα ούτε προβλήματα, ούτε περίπλοκα μενού. Γενικά εκτιμώ το γεγονός ότι τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση η Xiaomi δεν έκανε περιττή υπερπροσπάθεια και παρέδωσε κάτι απλό και εύχρηστο. Η συσκευή με αυτό το hardware τρέχει άψογα τα παιχνίδια, ακόμη και τα πολύ απαιτητικά και παρόλο που τα 3GB RAM με φόβιζαν λιγάκι, τελικά είναι αρκετά αφού στο multitasking και σε πολύ βαριές εφαρμογές βγάζουν το τηλέφωνο ασπροπρόσωπο. Η selfie κάμερα έχει φακό με ανάλυση 4MP, αλλά μη σας τρομάζει μιας και χρησιμοποιεί τεχνολογίες που αποδίδουν ευκρινέστερες φωτογραφίες και Full HD video. Μου έκανε εντύπωση που η κεντρική κάμερα από 16MP με optical image stabilization στο Mi5, υποβαθμίστηκε στο Mi5s στα 12MP και χωρίς οπτικό σταθεροποιητή. Βέβαια αυτή τη έκπτωση στα νούμερα δε μεταφέρθηκε στην ποιότητα των λήψεων. Οι φωτογραφίες και τα video, μέχρι και 4K ανάλυσης, είναι πολύ ικανοποιητικά και καλύπτουν και με το παραπάνω τον απλό χρήστη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment