Huawei P10: Έρχεται τον Μάρτιο ή Απρίλιο

Το Huawei P10 αναμένεται να είναι η κύρια ναυαρχίδα του Κινέζου κολοσσού για το 2017, συνεχίζοντας την “δυναστεία” της οικογένειας “P” που ξεκίνησε από το Ascend P6. Με την Samsung να ετοιμάζει μια ηχηρή παρουσίαση του Galaxy S8, την LG να ανακοινώνει το LG G6 θέλοντας να επανέλθει στο προσκήνιο και τους άλλους ανταγωνιστές (Sony, Xiaomi κλπ) να εκπλήσσουν με τις δικές τους προτάσεις, το P10 καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν θεσπίσει οι προκάτοχοι του.
Σύμφωνα με τον CEO του Consumer Business Group της Huawei ονόματι Yu Chengdon, ο κατασκευαστής θα παρουσιάσει το P10 τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όπως είχε συμβεί τόσο με το P9, όσο και με το P8. Το πολυαναμενόμενο high-end smartphone λέγεται πως θα κρύβει στο εσωτερικό του τον HiSilicon Kirin 960, ένα οκταπύρηνο chipset που κατασκευάζει η ίδια η Huawei και κατατάσσεται στην κορυφή των SoCs, μαζί με τις τελευταίες προτάσεις των Samsung και Qualcomm. Ο επεξεργαστής αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 και τέσσερις Cortex-A53, με τους πρώτους να είναι υψηλότερα χρονισμένοι. Συνοδεύοντας τον Kirin 960 και παίζοντας τον ρόλο της GPU έχουμε την Mali-G71 MP8, ενώ η μνήμη RAM αναμένεται να φτάσει τα 6 GB.
Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν την Huawei να συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με την Leica, φέρνοντας στο κινητό dual-camera υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης. Οι φήμες κάνουν αναφορές για ύπαρξη ενσωματωμένου αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και panel με διπλή κυρτότητα. Αντικειμενικά, το P10 φαίνεται πως θα είναι μια εξαιρετική συσκευή που αν κοστολογείται και στην κατάλληλη τιμή, θα μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρων πολλών καταναλωτών.
 Εκτός του P10, κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί και το P10 Lite, ως πιο οικονομική συσκευή με ασθενέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η Huawei έχει αποδείξει πως τα Lite μοντέλα της είναι αξιόπιστα και τίμια smartphones από μόνα τους, όντας ίσως οι πιο ολοκληρωμένες mid-range συσκευές μεγάλου κατασκευαστή. Τέλος, αναμένουμε δύο επιπλέον κινητά τηλέφωνα με κωδικές ονομασίες Vicky και Victoria που μάλλον θα είναι και τα πιο προσιτά από το σύνολο των παρουσιάσεων. Απομένουν δύο ή τρεις μήνες μέχρι την επισημοποίηση του P10. Η πορεία του στην αγορά θα δείξει το αν η Huawei κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα της Samsung, που τα τελευταία χρόνια έχει τα σκήπτρα ως ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις Android ναυαρχίδων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment