Lenovo «Tango smartphone», Phab 2 Pro

Το Lenovo Phab 2 Pro κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, και τα reviews είναι αντικρουόμενα ιδίως σε ότι έχει σχέση με το σχεδιασμό του. Η συσκευή διαθέτει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο σε παράδοξη θέση καθώς και ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών μηχανών ανίχνευσης βάθους, καθιστώντας το να φαίνεται περισσότερο σαν μια δοκιμαστική συσκευή παρά για τηλέφωνο εμπορίου.
Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί, ωστόσο, ότι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει. Η συσκευή είναι μέρος μιας πρωτοβουλίας της Google που ονομάζεται Project Tango, με το οποίο ελπίζει χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους αισθητήρες να καταγράψει 3D χώρους για χρήση στην ιατρική, στην επαυξημένη πραγματικότητα, και σε πολλά άλλα. Η υλοποίηση της Lenovo ήταν η πρώτη συσκευή που φέρει την τεχνολογία, αλλά, όπως λέει, δεν θα είναι η τελευταία. Η εταιρεία είχε την συνδρομή 6.000 προγραμματιστών που αγόρασαν άμεσα την συσκευή, κάτι που την κάνει να ελπίζει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Ο γενικός Διευθυντής του τμήματος Android και Chrome της Lenovo, Jeff Merideth ανέφερε πρόσφατα ότι, δεδομένου ότι οι άλλες εταιρείες θα εργάζονται πάνω σε νέα τηλέφωνα με τεχνολογία Tango το 2017, δεν είναι παράλογο για την Lenovo να κάνει το ίδιο.
Ο ίδιος αναφέρει ότι, αφού έχουν ήδη κάνει την πρώτη συσκευή τους, εάν κάνουν την δεύτερη γενιά, την ώρα που οι άλλοι θα δημιουργούν την πρώτη, θα είναι αρκετά μπροστά στο παιχνίδι. Ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο 36 εφαρμογές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Tango στο Play Store, το 2017 θα δούμε πιθανότατα τεράστια αύξηση αυτών, ειδικά όταν εμφανιστούν κι άλλες συσκευές και μεγαλώσει ο ανταγωνισμός. Ενώ η συσκευή μπορεί να κάνει ωραία πράγματα όπως τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, οι πραγματικές δυνατότητες της τεχνολογίας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, η οποία θα επιτρέψει πολύ ακριβή χαρτογράφηση των δωματίων, που οδηγεί σε εσωτερικούς χάρτες Google, εφαρμογές που θα βοηθούν τους τυφλούς και πολλά άλλα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment